Romppasen silta vihittiin

Liikenne- ja viestintäministeri Anu Vehviläinen (kesk.) vihki Rouhen sillan käyttöön menneenä lauantaina Tuula Martikaisen ja Arto Romppasen avustuksella.

Satakolmekymmentämetrinen Rouhen silta Roukalahdella kelluu pääosin ponttoonien päällä johdattaen laivoilla tulleet ihmiset Korkeasaaresta mantereen puolelle Rouhen tilalle.

– Vedenpinnan korkeus voi vaihdella metrinkin. Se aiheuttaa paljon päänvaivaa. Silta on kiinteä saaren puolelta. Ainutlaatuista siinä on ainakin kelluva kaarisilta, isäntä Arto Romppanen kertoo.
Sillan rakentaminen oli välttämätöntä, sillä isolla laivalla ei voinut vieraita mantereen puolelle tuoda.

Kauneinta Suomea

Laivalla nauhan leikkuuseen saapunut ministeri Vehviläinen oli vaikuttunut Romppasten yritteliäisyydestä. Tilan muita erikoisuuksia on kelluva maisemasauna M/S Wiuhahdus, jonka voi siirtää haluttuun paikkaan tai saunoa keskellä järveä.
– Tuula ja Arto ovat jo vuosia kehittäneet toimintaansa monella tavalla. Ilolla katsoo näin vireää toimintaa kylällä.

Vehviläisen mielestä tällaisten hankkeiden tuleekin lähteä ruohonjuuritasolta.
– Tässä näkyy upeaa yhteistyötä.
Hankkeeseen myötämielisesti suhtautunut Liperin kunta toi terveisensä hallituksen puheenjohtaja Sanna Parkkisen kautta.
– Tämä on hieno matkailuvaltti ja kappale kauneinta Suomea.
Parkkinen uskoo sillan paikkaavan osaltaan vesistömatkailun puutteita.


Kaarisilta

Mahtipontisen siltahankkeen isä Arto Romppanen muisti antaa kiitosta ahkerille uurastajille. Suunnittelutöistä vastasi Osmo Nevalainen ja rakentajina ovat olleet mm. Lassi Kainio, Timo Kinnunen, Arto Ignatius ja Jarmo Lappalainen talkoolaisia unohtamatta.
– Niin kunta, ympäristökeskus, Roukalahti-Tutjun osakaskunta kuin rakkaat naapuritkin ovat olleet kaikki myötävaikuttamassa hankkeen toteutumiseen.

Kaarisillan korkeimmalle kohdalle kiinnitetystä nauhasta ministeri leikkasi palan myös itselleen muistoksi.
– Tuskinpa tulen tällaista siltaa toiste vihkimään.
Liki satapäisen porukan kilistäessä lasejaan, Hanna Ahponen lauloi järven pintaa pitkin kaikuneen kappaleen, Kotimaani ompi Suomi.

Täysin valaistulla sillalla ja kauniilla patiolla on sähköistys ja monia hienoja rakenteellisia yksityiskohtia. Tuula Martikainen oli silminnähden iloinen hankkeen loppuunsaattamisesta.
– Olo on kuin olisi lapsen synnyttänyt!

Rouhen tilalle, puiden katveeseen on valmistumassa myös kappeli, joka siunataan keväällä.
– Alkaa olla tähän rakentamiseen kyllästynyt, jotta taukoa pitää välillä pitää.
Juhlat jatkuivat pitopalvelukäytössä olevassa navetassa, ja kyllähän siltakakku maistui lantalassakin. Tilan kauden päättäjäisissä navetan ylisillä kuultiin illalla mm. Kallen Big Bandia.

Vastaa