Mittavat muutostyöt meijerillä

Kai Hirvi asensi kiertokaasupuhallinta perjantaina meijerin lämpölaitoksella.

Liperin Osuusmeijerin lämpölaitoksella on uusittu kattiloita ja muuta tekniikkaa toukokuusta saakka. Työ valmistuu lokakuun alussa.
Muutostöistä vastaa Vapo, joka on solminut osuuskunnan kanssa 15 vuoden vuokrasopimuksen.

Osuusmeijeri ostaa jatkossa vuokralaiseltaan tarvitsemansa lämpöenergian ja Liperin Aluelämmölle välitettävän lämpöenergian.
Lämpölaitoksen vuokraamisen syy löytyy maidonjalostustoiminnan lopettamisesta. Muun muassa höyrykattiloita ei enää tarvittu.

– Laitteisto olisi ollut joka tapauksessa uusimisen tarpeessa. Lämmöntuotannolla oli niin pieni osuus liikevaihdostamme, ettemme halunneet sitoutua investointeihin, toimitusjohtaja Pertti Puustinen taustoittaa.
Muutostöiden aikana tehdasalueen ja kaukolämpöverkon piirissä olevien kirkonkylän kiinteistöjen lämmittämisestä on huolehtinut terveyskeskuksella sijaitseva varalämpölaitos.

Vapo tulee tuottamaan lämpöä pääasiassa palaturpeella ja hakkeella. Öljyä poltetaan vain häiriötilanteissa tai kovilla pakkasilla. Lämpölaitoksella on yksi työntekijä, Osmo Venäläinen.


Juustolan laitteita puretaan

Myös entisessä juustolassa tapahtuu. Virolaiselle meijerille myytyä juustonvalmistuslaitteistoa puretaan parhaillaan.
Tehdassalin pitäisi olla tyhjillään tämän kuun lopussa.

– Olemme käynnistäneet suunnittelun tilojen muuttamisesta muuhun yritystoimintaa. Kiinnostusta näyttäisi olevan, esimerkiksi meijerin tontilla toimivat metallialan yritykset tarvitsevat mahdollisesti lisätiloja, Puustinen kertoo.
Entisissä maidonjalostustiloissa toimii tätä nykyä viisi metallialan yritystä.

Vastaa