Varuskunta-alue pian puhdistettu

Ensimmäistä polttoöljysäiliötä leikattiin pienemmäksi viime torstaina.

Jyrin kankaita on siivottu varuskunnan jäljiltä pikkuhiljaa. Suurin urakka oli viime vuoden lopulla tehty ampumaradan maaperän puhdistus ja rakenteiden purkaminen. Siitä hankkeesta vastasi puolustusvoimat.

Parhaillaan on käynnissä lämpökeskuksen vanhojen, raskasta polttoöljyä sisältäneiden säiliöiden purkaminen. Lämpökeskuksen vieressä seisoi betonisissa ”pesissään” kaksi 400.000 litran öljysäiliötä, joista ensimmäinen sai kyytiä viime viikolla.

Säiliöt vinssataan ylös pesistään, polttoleikataan palasiksi ja toimitetaan Stena Metalli Oy:lle. Yksi säiliö painaa noin 12.000 kiloa.

Työn suorittaa kuopiolainen rakennusliike Samurak.

– Äärimmäisen pieni kohde meille. Yrityksemme on vastannut mm. Shellin öljysäiliöiden purkamisesta, vastaava työnjohtaja Samuel Hirvonen kertoo.

Isännöitsijä Mauri Mutasen mukaan myös betoniset pesät puretaan pois. Lisäksi maaperä tutkitaan.

Mutanen kertoo, että tarpeettomat ja jopa ympäristölle haitalliset varuskunta-aikaiset rakennelmat on kohta poistettu. Jäljellä on vain muutamia pieniä kohteita.

Kunnan omistamassa Jyrin lämpökeskuksessa toimii nykyisin energiayhtiö Fortum. Lämpökeskuksessa tuotetaan lämpöä uuteen käyttöön otettuihin varuskuntarakennuksiin. Pääpolttoaineena on puupelletti.

Vastaa