Alustava arvio 0,5 miljoonaa pienten koulun siirrosta

Pienten koulun siirtäminen koulukeskukseen edelyttää tilojen laajennusta, remonttia sekä piharemonttia.

Sen mukaan suunnitelman sisältämät toimenpiteet tulevat maksamaan arviolta noin puoli miljoonaa euroa.
Opettajakunnan näkemyksen mukaan suunnitelmiin olisi lisättävä vielä muun muassa polkupyöräkatoksia pyörille ja mopoille, välituntipiha-alueita, ulkoilu- ja ulkovälinevarasto sekä ruokalan tuoli/pöytäkalustus, jotka nostaisivat vielä kustannuksia.

Savonlinnalaisen Heimo Variksen tekemään suunnitelmaan sisälttyvät noin 54 neliömetrin laajennus esikoulutiloihin, jo olemassaolevien koulun tilojen käyttötarkoituksen muutoksia ja lisäkalustustöitä n. 200 neliömetrin alueelle, n. 125 neliömetrin välituntikatoksen rakentamisen, n. 7.000 neliömetrin piha-alueen kunnostuksen, jossa 4.000 neliön alueelle tarvitaan massojen vaihtoa sekä tilojen kalustamisen pääosin entisillä kunnostettavilla kalusteilla.

Suunnittelukokouksissa on ollut mukana myös kunnan teknisen toimen edustus, koulukeskuksen rehtori, sivistysjohtaja sekä päivähoidonjohtaja.
Liperin sivistyslautakunta käsittelee suunnitelmia keskiviikkona pidettävässä kokouksessaan.

Koulukeskuksen rehtori on tehnyt viime marraskuussa selvitysraportin pienten koulun siirrosta lukion lakkautumisen myötä vapautuviin tiloihin ja tammikuussa on laadittu aikataulu, jonka mukaan suunnittelu tapahtuu tämän kevään aikana, hallinnolliset ja rahoituspäätökset tämän vuoden aikana, mahdolliset muutostyöt kevään ja kesän 2009 aikana ja mahdollinen pienten siirtyminen koulukeskukseen syksyllä 2009.

Vastaa