Torimummoja ja mosaiikkikiviä

Laastia mekossa ja liimaa sormissa. Ötökkä-leiri tarjosi parillekymmenelle lapselle puuhakkaan viikon kädentaitojen parissa.

Kutreille solmitaan kankainen huivi ja myyntipöydälle kootaan taikataikinasta muovailtuja herkkuja. Parikymmentä nuorta Ötökkä-leiriläistä askarteli hauskoja torikauppiaita Liperin museon tulevaan nalle- ja nukkenäyttelyyn.
Viikon kestäneellä kädentaitoleirillä työstettiin kovia ja pehmeitä materiaaleja Hannele Kinnusen, Mirja Ranisen ja Riitta Linkolan opastuksella. Lasten näppärissä sormissa valmistui muistilapputelineitä ja kesäisiä kransseja kotia koristamaan. Samalla opittiin sekoittamaan vehnäjauhoista, vedestä ja suolasta taikataikinaa, josta muovailemalla ja uunissa paistamalla syntyy pikkuesineitä vaikkapa nukkeleikkeihin. Luonnonkiviin sommitellut värikkäät mosaiikit ja ilmapallojen pintaan kovetetut keinuvat päät saivat luovuuden valloilleen.
Tästä se torimummo syntyy. Pää ja kädet kiinnitetään runkoon kalastajalangalla.

Vastaa