Mopon selässä eläkkeelle

Entisten ja nykyisten oppilaiden vanhemmat toivottivat Heikille leppoisia mopokyytejä ja kehottivat poikkeamaan myös Mattisenlahdessa.

Vaan ei – ohjelmaan tuli yllättävä muutos, kun saliin asteli joukko paikallisten yhdistysten ja kunnan edustajia. Heikki Melkisen eläkkeelle lähtöä juhlittiin kukkien, lahjojen, kauniiden sanojen ja täytekakun kera.

Solifer lyhentää välimatkoja

Koko juhlan kruunasi vanhempainneuvoston lavalle taluttama läksiäislahja: vihreä Solifer-mopo. Esko Ilosen esittämän polkumopo-laulun saattelemana päivänsankari painoi päähänsä nahkaisen lentäjänlakin ja sai komennuksen nousta ajopelinsä selkään.
– Yleensä olen hyvin perillä koulun asioista, mutta tätä en kyllä osannut aavistaa, hämmästynyt Melkinen sanoi.

Mopon ”löytänyt” ja kunnostanut Arto Ruuska antoi ajo-ohjeita:
– Vaimon voit ottaa etutarakalle kyytiin. Hänen on vaan muistettava istua pikkusen jalat harallaan, että etuvalo näkyy.
– Onko tässä vaihteet, Melkinen tiedusteli tutkiessaan mopon teknisiä ominaisuuksia.

– Se on täysin vaihteistovapaa, ajateltiin, että otetaan mahdollisimman yksinkertainen, kuului vanhempainneuvoston vastaus. Kovana kalamiehenä tunnetulle koulun johtajalle lahja on hyvin perusteltu.
– Solifer 10 lyhentää välimatkoja, jää enemmän aikaa kalastukseen.


”Heikin vitsit on aika hyviä”

Kolmannen ja neljännen luokan oppilaat olivat koonneet ja kirjoittaneet ylös ajatuksiaan Heikki-opesta.
– Heikki on nopea, Heikki on ovela, Heikki on pitkä.
– Välillä Heikki hermostuu, mutta ei se mitään.
– Kun Heikki aivastaa, niin kaikki säikähtää.
– Heikin vitsit on aika hyviä, vaikka kaikkia ei aina ymmärrä, lapset lukivat ja yleisöllä riemu repeili.

Jämäkkä ja rauhaa rakastava johtaja

Kunnanjohtaja Hannele Mikkanen muisteli yhdentoista vuoden yhteistä työsarkaa ja antoi Melkiselle tunnustusta lojaalisuudesta ja uskollisuudesta työnantajaa kohtaan.
– Pidän sinua Heikki rauhaa rakastavana ihmisenä, joka kykenee tekemään kompromisseja. Mattisenlahden koulu on ollut valmis ottamaan oppilaita myös muista koulupiireistä, kun on tarvis tullut.

Sivistysjohtaja Arto Jormalainen jatkoi juhlaa lausumalla mietteitä eläkkeelle lähdöstä muun muassa Juice Leskisen sanoin. Työtoverit kertoivat jäävänsä kaipaamaan Heikin huumorintajua, jämäkkyyttä ja päätöksentekokykyä vaikeissakin tilanteissa. Mattisenlahdessa toimivat yhdistykset kiittivät koulun johtajaa hyvästä yhteistyöstä erilaisten juhlien järjestämisessä ja muistivat häntä lämpimin ajatuksin ponnisteluista koulun säilyttämiseksi.

– Antimet ovat sellaiset, että taidatte tosiaan olla minusta pääsyillänne, Melkinen kiitteli mopon, ruisleivän ja suolapussin, kalastusvälineiden ja selkärepun lahjoittaneita ystäviään.
Mattisenlahden koulun ohjaksiin astuu syksystä lähtien 5 – 6 -luokkien opettaja Susanna Federley. Opettajakaartia tulee vahvistamaan Ristin koulussa toiminut Sauli Hakulinen.

Vastaa