Eko LVI Oy on 20 työntekijän yritys

Henri Nygren (edessä) ja Esko Jalkanen painivat suunnittelun ja urakkalaskennan kimpussa. Moni Eko LVI:n työmaa on nyt loppusuoralla ja uusia kohteita haetaan.

Yritys on perustettu vuonna 1991, ja se aloitti LVI-urakoinnin yhden miehen, Esko Jalkasen, voimin Kiteellä. Joensuuhun yritys muutti kolme vuotta myöhemmin ja toiminnan painopiste siirtyi samantien Joensuun seudulle.

Nykyiset 450 neliön tilat Esko Jalkanen kumppaneineen osti vuonna 2006 Soimu Oy:ltä.
Yritykseen on vuosien myötä tullut kaksi toimivaa osakasta Jalkasen rinnalle, LVI-insinööri Esa Suo-Anttila ja rakennusinsinööri Henri Nygren. Toimistotehtävissä on yksi henkilö ja työmaavahvuus on tällä hetkellä 16 miestä. Lisäksi kolme ammattikoululaista on työharjoittelussa ja Esko Jalkasen oma poika opettelee ammattiin oppisopimuspohjalta.

Yrityksen liikevaihto on kasvanut tasaista noin 20 prosentin vuosivauhtia ja on nyt karvan alle 2,5 miljoonaa euroa.
– Esalla on suunnittelijana 20 vuoden kokemus. Henri vastaa yrityksessä kuntokartoituksista, valvonnasta ja energiatodistuksista, yli 30 vuotta alalla itse toiminut Esko Jalkanen selvittää.

– Meillä on toiminta-ajatuksena pitää asiakkaiden kiinteistöt kunnossa ja mahdollistaa niissä turvallinen ja terveellinen työskentely, Esko Jalkanen sanoo.
Suunnittelussa ja urakoinnissa on tavoitteena asiakkaan kannalta parhaan ratkaisun löytäminen.


Varautumista
muutoksiin

Eko LVI:n toimialana ovat lvi-asennukset, -huoltotyöt. -suunnittelu sekä rakennusten kuntokartoitukset ja remontointi.
Toiminta-alue laajentui kysynnän myötä Etelä-Suomeen, mutta viime aikoina urakat ovat keskittyneet omaan maakuntaan ja paljolti Joensuun seudulle.

Liperissä Eko LVI Oy urakoi mm. keväällä valmistuvan Vexven tehtaan LVI-työt sekä Honkalampi-keskuksen ns. U-talon saneerauksen. Lisänä on ollut rivitalotyömaita Jyrin uudella alueella.
– Tämä kevättalvi on vielä vilkasta rakentamisen aikaa, mutta merkit viittaavat kuitenkin uusien kohteiden vähenemiseen. Työt keskittyvät enemmän vanhempien rakennusten saneerauksiin ja sillä puolella riittää haasteita tuleviksi vuosiksi.

Myös haja-asutusalueiden vesi- ja viemärirakentaminen on tuonut suunnittelu- ja valvontaurakoita. Valmiudet asennuksiinkin ovat olemassa.
Esko Jalkanen arvioi, että suhdanteen muutos saattaa vaikuttaa vähitellen alan yritysten työntekijämääriin. Kuumin vaihe alkaa olla väistämättä ohi.

Suoristuslaitteita
Keski-Eurooppaan

Uusia avauksia ovat mm. maalämpöpumppujen ja lämmönsiirtimien jälleenmyynti, lattialämmitysedustus sekä monienergiajärjestelmien edustus.
Oma kehitelmä on komposiittiputkien suoristuslaite, jota alihankkijan valmistamana on viety satamäärin Keski-Euroopan maihin.

Uusin edustus on teollisuuskiinteistöihin soveltuva kattosäteilijäjärjestelmä, joka takaa vedottoman ja tasaisen lämmityksen. Sen asennus on yksinkertaista ja käyttökustannukset edulliset.
– Se on vesilämmityksen uusi muoto, joka soveltuu korkeisiin tiloihin, Esko Jalkanen sanoo.

Vastaa