Kirkkoveneellä Kuoringan ympäri

Matka alkaa.

– Kun Parviaisen Kostin kautta tuli mahdollisuus vuokrata kirkkovene, päätimme järjestää Taipaleen seurakunnan kuorolaisille souturetken Kuoringan ympäri, Risto Lipitsäinen tarinoi. Kuorolaisten muiden kiireiden takia soutajia ei kuitenkaan ilmoittautunut riittävästi.

– Sitten rupesimme kyselemään soutuhalukkaita muilta tuttaviltamme ja lopulta tulijoita olisikin ollut vaikka useampaan veneeseen, tarina jatkuu. Tänä vuonna tyydyttiin kuitenkin yhteen veneelliseen ja osa porukasta jäi Kristiina Lipitsäisen kanssa viettämään heinäkuista iltapäivää Käsämän rantamaisemiin.

Soututapahtuma alkoi kahvittelulla, jonka jälkeen Viinijärven rannalla kesämökkeilevä helsinkiläinen pappi Jukka Alava siunasi retken ortodoksisessa hartaushetkessä. Kirkkoveneen 14 soutajan paikkaa täytettiin perämies Olli Piiparisen ohjeiden mukaan ja matka saattoi alkaa.

Soudun jälkeen saunaan ja syömään

Soutajien tarkoituksena oli kiertää Kuorinka ympäri suunnilleen kolmessa tunnissa.
– Tai jos oikein hyvin viihdymme, niin viidessä, Risto Lipitsäinen tarkensi.
Taukojakin oli tarkoitus pitää. Retkikunta aikoi pysähtyä ainakin laulamassa Kontkasten pihapiirissa olleissa kastajaisissa ja nestetankkauksella Pussisten mökillä. Myös Kuoringan uimarannalla oli tarkoitus pistäytyä.

Souturetken jälkeen soutajia odotti rantasaunan löylyt ja perin herkulliselta kuulostava menu Lipitsäisten kotona.
– Ahventimbaaleja, ahvenpihvejä, kinkkupiirakkaa, mozzarella-tomaattisalaattia, grillimakkaroita, pinaatti-rucola-fetapiirakkaa, savumuikkuja, karjalanpiirakoita, mansikkatorttua… Näillä ja monilla muilla herkuilla aikoi taitavana kokkina tunnettu Kristiina Lipitsäinen soutajia kesäpäivän päätteeksi hemmotella.

Vastaa