Kunta hoitaa Puolivälin lapset

Puolivälin päiväkodin tontille lohkaistiin lisämaata viereisestä puistosta. Pitkulainen tontti on antanut leimansa myös rakennukselle. Julkisivu tehdään puusta ja tiilestä. Puu on myös sisätilojen hallitseva pintamateriaali.

Honkalammen koulun naapuriin valmistuvaan Puolivälin päiväkotiin ei oteta yksityistä päivähoitoyrittäjää. Päivähoito järjestetään kunnan omana palveluna, päätettiin Liperin sivistyslautakunnan kokouksessa viime keskiviikkona.
Ulkoistaminen olisi tiennyt vanhemmille kaksinkertaisia päivähoitomaksuja kunnalliseen päivähoitopaikkaan verrattuna. Hintaa olisivat nostaneet mm. uuden rakennuksen korkeat vuokrakulut.
Puolivälin päiväkodin harjannostajaisia vietettiin viime perjantaina. Rakentaminen on sujunut suunnitelmien mukaan, 75-paikkainen päiväkoti valmistuu juhannukseksi. Elokuussa pääsevät pienet asiakkaat uusiin tiloihin.
Päiväkotiin tulee kaksi 21-paikkaista 3-6-vuotiaiden lasten ryhmää, 12-paikkainen pienryhmä ja 21-paikkainen esiopetusryhmä.
Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että päiväkotiin perustetaan kolmen lastentarhanopettajan, esiopettajan, erityislastentarhanopettajan ja kuuden lastenhoitajan toimet. Ulkoiseen hakuun tulisivat kaikki lastentarhanopettajan, erityislastentarhanopettajan ja kolmen lastenhoitajan paikat. Muut toimet täytetään sisäisinä siirtoina.
Ylämyllyn tienoo on kasvanut vauhdikkaasti, joten alueen päiväkotien seinät pullistelevat lapsista. Esimerkiksi alunperin 42-paikkaiseksi tarkoitetussa Paloaukean päiväkodissa on ollut lähes 80 lasta. Samaan aikaan perhepäivähoitajien määrä on hiipunut.
Puolivälin päiväkotihanke vietiinkin läpi nopealla aikataululla. Kunnanhallitus antoi lopulliset valtuudet suunnittelulle viime vuoden helmikuussa.
Hankkeen kustannusarvio on kaksi miljoonaa euroa. Rakennus lämmitetään maalämmöllä, joten TE-keskukselta on saatu energiatukea maalämpöpumpun hankkimiseen noin 20.000 euroa.

Vastaa