Koululle toimintaa mittatilaustyönä

Pirkko Hyvärinen (vas.), Annu Alava ja Tuija Lukin suunnittelevat päivää, joka jää mieleen.

Liperin koululla tapahtuu huhtikuun 7. päivä. Silloin oppilaille järjestetään työpajaopetusta ja messuvieraille ohjelmaa ja ostamista.

Koulun puolella tapahtumaa suunnittelevat opettajat Tuija Lukin ja Tarja Lehikoinen-Suviranta sekä laitoshuoltaja Annu Alava. Kevätmessuista kantaa päävastuun ”maaseudun kehittäjäksi” valmistuva Pirkko Hyvärinen. Messujen järjestäminen on hänen aikuisopisto-opiskelunsa päättävä lopputyö.

– Lähtökohtana on saada 7-9-luokkien oppilaille mahdollisimman erilainen koulupäivä. Sellainen päivä, joka jää mieleen, Lukin sanoo.

Oppilailta on tiedusteltu kiinnostusta eri työpajoihin. Tarjolla on mm. kieltenopiskelua, tähtitiedettä, käsitöitä, valokuvausta, urheilua ja meikkaamista.

Paikalle kutsutaan myös nuorisotyöntekijöitä, Avartin väkeä ja myllyprojektilaisia.

– Toivon, että oppilaat kokeilevat rohkeasti eri pajoja. Toisaalta he itsekin voivat opettaa muille osaamiaan taitoja, Lukin sanoo.

Ideana on, että pajoilla opettaisivat myös muut henkilöt kuin tutut opettajat. Naiset toivovatkin, että paikalliset eri alojen taitajat ottaisivat yhteyttä, jos pajan vetäminen kiinnostaa.

– Kaikki kuntalaiset, vanhemmat ja päättäjät ovat tervetulleita tapahtumaan. Haluamme kertoa, mitä koulussa tapahtuu ja mitä täällä osataan, Annu Alava sanoo.

Muotinäytöksiä ja musiikkia

Oppilaille suunnattu harrastepäivä päättyy kello kahden aikaan iltapäivällä. Kevätmessut jatkavat iltakuuteen.

Messuilla on musiikkia, muotinäytöksiä ja torimeininkiä.

Myyntipisteissä nähdään samoja kasvoja kuin leipäpäivänä. Myytävää löytyy leivästä kosmetiikkaan.

– Kiinnostusta tapahtumaan oli jo ennen joulua. Meille on tullut jo hyvä lista myyjiä, Hyvärinen kertoo.

Tapahtumassa julistetaan Liperin leipäpäivät -logokilpailun voittaja. Yhdeksäsluokkalaisille ja lukiolaisille tarkoitettu kilpailu käynnistyi muutama viikko sitten.

Vastaa