Liperin Yrittäjistä vuoden yhdistys

Kuvassa on Liperin Yrittäjien puheenjohtaja Pekka Tuhkanen

Puheenjohtaja Pekka Tuhkanen on ylpeä Liperin Yrittäjien viime vuodelta saamasta tunnustuksesta ja kunniakirjasta.

Kunniakirjan lisäksi yhdistys sai 500 euron stipendin.

– Tämä tuli pyytämättä ja täysin yllättäen, sanoo viidettä vuotta Liperin Yrittäjien puheenjohtajana toimiva Pekka Tuhkanen.

Vuoden yrittäjäyhdistyksen valinta perustuu tarkkaan pisteytykseen, jossa on punnittu toiminnan eri osa-alueita.

– Yksi tekijä valinnassa oli varmaankin menestys jäsenhankinnassa. Tavoite oli kova, mutta se ylitettiin, Tuhkanen sanoo.

Yhdistyksessä oli vuosi sitten 125 jäsentä, päättyneen vuoden lopussa jäsenmäärä oli kivunnut 147:ään.

– Vaikka kasvu on parinkymmenen prosentin luokkaa, potentiaalia on edelleen. Uusia yrityksiä on tullut ja erityisesti aivan pienillä yrityksillä on vasta mietintä päällä.

Pekka Tuhkanen muistuttaa, että yrittäjän varassa toimiville tai muutaman työntekijän yrityksille jäsenyydestä olisi eniten hyötyä.

– Jäsenetuja on useita. Itse pidän maksutonta puhelinneuvontaa esimerkiksi laki- ja työehtoasioissa käytännössä parhaana. Sitä kautta voi välttyä paljon suuremmilta laskuilta kuin jäsenmaksu on.

Jäsenmäärä on kasvanut osin automaattisesti, mutta vaatinut osin myös markkinointia: toiminnan ja etujen esittelyä.

Virkistystä matkoilta

Puheenjohtaja arvioi, että virkistystoiminnan – ”rempseän yhdessäolon” – sisältyminen jokavuotiseen ohjelmaan on kasvattanut jäsenmäärä ja vaikuttanut ehkäpä palkitsemiseenkin.

Virkistykseen on kuulunut ainakin yksi yhteinen matka maan rajojen ulkopuolelle vuosittain ja tutustuminen yrityksiin muissa maissa. Yhdessäolon merkitys on koettu tärkeäksi ja se on tarjonnut sopivan mahdollisuuden mielipiteiden vaihtoon.

Yleensä matkat on varattu hyvin nopeasti. Tälle vuodelle on ohjelmassa suora lento Joensuusta Bulgariaan. Vaikka matka on vasta syyskuussa, on paikat myyty loppuun.

– Helmikuussa järjestettävälle kulttuuri-/teatterimatkalle Varkauteen on bussissa kaksi tai neljä vapaata paikkaa. Sitten bussi on täynnä, Tuhkanen laskeskelee.

Liperin Yrittäjien sihteerinä on viime vuosina toiminut Eila Andelin.

Jukka Laasonen puheenjohtajistoon

Samassa aluejärjestön kokouksessa, jossa Liperin yhdistys palkittiin, valittiin Pohjois-Karjalan Yrittäjien varapuheenjohtajaksi Jukka Laasonen Rääkkylästä. Muut varapuheenjohtajat ovat Kyösti Kakkonen Joensuusta ja Leila Koistinen Kontiolahdelta. Puheenjohtajana aloitti Ari Alsio Pyhäselästä. Työvaliokuntaan valittiin mm. Pekka Tuhkanen Liperistä.

Vastaa