Kirje aikuisille K13-miitissä

MIELIPIDE Kirjoitan tätä kirjettä sen jälkeen, kun kuulin, että ”nuorten paikka” -hanke jäädytetään, kun aikuiset eivät osanneet tulla asiassa meitä nuoria vastaan. Mikä luulisi olevan opittu asia aikuisille, mutta hei: aina voi oppia jotain uutta. Ja syy sille, miksi sanon näin on se, että olen kuullut, että nuorten paikka -hanke ei ole jäissä rahapulan takia, vaan siksi, että aikuiset eivät halua sitä minnekään.

Hauskintahan tässä on, että ne samaiset aikuiset valittavat, että nuoret hengaavat esim. hammaslääkärillä, Myllärillä tai ala-asteella. Joten kysymys kuuluu, missä meidän kuuluisi sitten olla? Kotona eristyksissä vai? Koska mä tiedän, että te kaikki ootte joskus olleet nuoria ja te ette oo olleet kotona, vaan teitte tyhmyyksiä kylillä niin kuin nykynuoretkin ja se kuuluu asiaan. Niin tehdään muistoja.

Ja sitten herää kysymys, miksi mä annan tämän viestin teille kirjoituksena enkä kasvotusten. Syy siihen on se, että mä en halua katsoa niiden aikuisten kasvoja, jotka ovat pettäneet meidät.

Ensi vuonna mä opiskelen Joensuussa, joka tarkoittaa, että mä vietän aikaa siellä, en täällä Myllyllä.

Mutta se taitaakin olla teille aikuisille helpotus, vai kuinka?

Ja sitten kun muutan omilleni, kotini ei tule olemaan Ylämyllyllä. Ei myöskään tulevaisuudessa, jos minulla olisi vaikka lapsia. En halua heidän kasvavan kunnassa, jossa nuorten ääni ei merkkaa samaa arvoa kuin aikuisten.

16-vuotias nuori, joka luki kirjeen K13-miitissä.

Vastaa