Siun soten yhteiset talkoot

MIELIPIDE Kunnat päättivät yhdistää voimansa ja perustaa uuden kuntayhtymän Siun soten vuoden 2017 alusta. Eri kunnista siirtyvät viranhaltijat tekivät työtä oman työnsä ohessa yhteisen hyvän eteen. Työtä on riittänyt näihin päiviin saakka ja käytännöt ovat etsineet eri toimialueilla uomiaan.

Tulevalle hyvinvointialueelle siirryttäessä on edessä samanlainen mutta väittäisimme että pienempi muutosprosessi. Siun soten kuntien määrittelemä budjetti on ollut tiukka ja jo vuosia on kiristetty työntekijöiden selkänahasta. Useissa palveluissa lähityöntekijästä esimiestasolle saakka on joustettu, tehty toisten työtä päivästä, kuukaudesta toiseen. Osa tehtävistä on jäädytetty, koska ei ole ollut rahaa eikä lupaa palkata työntekijää. Odotettu parempia aikoja. Työntekijät ovat venyneet yhteisen hyvän vuoksi. Tässä tilanteessa, kun olemme jälleen suuren muutoksen edessä, olisi oikein ja kohtuullista, että myös ylin johto osallistuisi talkoisiin. Monissa yhteyksissä on tuotu ilmi sitä, miten henkilöstön tyytyväisyyskysely ei ole antanut isoja pisteistä johtamiselle. Tässä on mielestämme peiliin katsomisen paikka monella. Jos vaadit alaiseltasi venymistä, oletko valmis siihen itse? Samalla toivomme arvoisien poliittisten kollegojemmekin miettivän, miltä toiminta näyttää ulospäin. Organisaatiosta riippumatta hyvä työnantaja arvostaa ja kohtelee työntekijöitään tasapuolisesti.

Maija Silvennoinen (kd.), aluevaltuutettu

Satu Melkko (kd.), aluevaltuutettu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *