Työterveyshuollon rooli korostuu henkilöstöpulan kasvaessa

MIELIPIDE Palkansaajista suurin osa kuuluu työterveyshuollon palvelujen piiriin. Pääasiassa palvelut ovat ennaltaehkäiseviä, eikä sisällä sairaudenhoitoa. Työvoimapulasta kärsitään jo varsin monilla aloilla.  Liian usein työssä käyvät ihmiset jonottavat samoissa jonoissa hoitoon pääsyä kuin muutkin. Tämä voi tarkoittaa pitkiä poissaoloja työstä, sijaisten etsintää ja palkkausta, samaan aikaan kun vakituinen työntekijä odottaa hoitoa.

Tässä työvoimatilanteessa on kehitettävä ratkaisuja, joilla työikäiset voidaan hoitaa mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti takaisin työkykyisiksi. Hyvinvoinnin ja työkyvyn ylläpitämiseksi on edelleen tarjottava neuvontaa ja tukea. Ennaltaehkäisyyn on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota tarjoamalla ohjausta terveisiin elämäntapoihin, tukea painonhallintaan ja kannustusta monipuoliseen liikunnan harjoittamiseen.

Maija Silvennoinen (kd.), aluevaaliehdokas

Satu Melkko (kd.), aluevaaliehdokas

Vastaa