Aluevaaleissa päätetään meidän jokaisen asioista

MIELIPIDE Lähiviikkojen aikana Suomessa valmistaudutaan ensimmäisiin aluevaaleihin, joissa valitaan aluevaltuustot hyvinvointialueille. Pohjois-Karjalan hyvinvointialueelle valitaan 59 valtuutettua päättämään alueemme sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Uusi aluevaltuusto tekee jatkossa päätökset meille jokaiselle tärkeistä arjen asioista.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue on laaja ja välimatkat muodostuvat suuriksi. Tulevilla alevaltuutetuilla on suuri vastuu päättää lähipalvelujen ja palveluverkon rakentumisesta. Talouden ja tasavertaisten palvelujen välillä tasapainoilu ei tule olemaan helppoa. Tarvitaan päätöksentekijöitä, joilla on näkemystä kehittää Pohjois-Karjalaa kokonaisuutena.

Uudessa aluevaltuustossa ei ole kuntapaikkoja. Pohjoiskarjalaiset äänestävät maakunnassamme ehdolle asettuneita henkilöitä ja äänet lasketaan koko maakunnan osalta yhteen. Näissä vaaleissa on olemassa todellinen riski siihen, että pienet kunnat voivat jäädä ilman omaa aluevaltuutettua. Jokainen uusi aluevaltuutettu pyrkii varmasti huolehtimaan Pohjois-Karjalan hyvinvointialueen toimivuudesta ja palvelujen saatavuudesta kokonaisuutena, mutta unohtuvatko pienet suuren jalkoihin? On inhimillistä, että oman lähialueen palvelut ovat jokaisen sydäntä lähellä.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisella pyritään luomaan vahvemmat, yhdenvertaisemmat ja toimivammat palvelut kaikkialle Suomeen. Jokaisen meistä on saatava tukea ja hoitoa sitä tarvitessamme. Tarvitsemme Pohjois-Karjalaan vahvan hyvinvointialueen, joka turvaa asukkailleen käyttäjälähtöiset palvelut tehokkaalla ja demokraattisella päätöksenteolla. Meidän tulee voida luottaa jatkossakin siihen, että pelastushenkilöstö saapuu paikalle hädän hetkellä ja avun piiriin päästään kohtuullisessa ajassa fyysisen tai psyykkisen terveyden heikentyessä.

Sanna Rissanen (sd.), Liperi
aluevaaliehdokas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *