Rääkkylän terveyspalveluista pidettävä huolta

MIELIPIDE Rääkkylässä tarjottavat Siun soten sosiaali- ja terveyspalvelut ovat puhuttaneet viime aikoina paljon. Esimerkiksi Timo Paakkunainen otti asiaan kantaa Kotiseutu-uutisissa ja Koti-Karjalassa.

Siun soten johtamis- ja toimintakulttuurissa on korjaamista ja näihin asioihin on viime aikoina kiinnitetty huomiota. Avointa ja vuorovaikutteista keskustelua tulee lisätä, jotta toimintaa voidaan kehittää paremmaksi. Kiusaamisen ja epäasiallisen kohtelun sekä häirinnän ennaltaehkäisyyn täytyy kiinnittää huomiota ja esille tuleviin tapauksiin tulee puuttua heti. Siun soten tehtävä on pitää huolta omien työntekijöidensä työhyvinvoinnista. Siksi esille tulevat tapaukset on selvitettävä asianmukaisesti tapauskohtaisesti.

Näyttää sille, etteivät kunnat pysty vastaamaan Siun soten tarpeeseen rahoituksessa tulevana vuonna. Tässä on väistämättäkin uhkana palveluiden väheneminen. Oma terveyskeskus ja lääkäripalvelut tulee kuitenkin säilyttää jokaisessa kunnassa. Niin myös Rääkkylässä, josta naapurikunnan terveyspalveluiden pariin on turhan pitkä matka. Nopea hoitoon pääsy ja asianmukainen hoito ovat jokaisen oikeus.

Jertta Harinen

Siun soten hallituksen puheenjohtaja

Keskustan Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *