Mikä tekee jalkapallosta vihattavan?

MIELIPIDE Oletko huomannut, kun nykyisin esimerkiksi paikassa nimeltään Ylämyllyllä moni moittii tai haukkuu perinteistä jalkapalloa. Jalkapallo on kumminkin ollut maailman suosituin laji todella pitkään. Sitä myös pelataan yleisesti joka paikassa.


Olen huomannut, että minun koulussani todella moni saattaa halveksua jalkapalloa tai sen pelaajia. Tämä saattaa myös lähteä sosiaalisesta mediasta (TikTok). Kaikki viha voi myös olla siitä, että ihmisillä ei ole kuntoa jalkapallon pelaamiseen tai henkilö ei ole itse pärjännyt siinä. Tämä vihaaminen ja halveksuminen jalkapalloa kohtaan voi johtaa jopa pelaajien kiusaamiseen. Jos se leviää isolle alueelle, sen on mahdollista vaikuttaa lajin maineeseen ja katsojamääriin. Tämän kaiken voi estää levittämällä hyvää lajista ja kysymällä “haukkujalta”, miksi asia on näin.
Antton Väisänen
Ylämyllyn koulun 8C

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *