Kannattaa harrastaa

MIELIPIDE Nykyään monet nuoret ja lapset eivät harrasta mitään. Monissa harrastusryhmissä osallistujat ovat vähentyneet ja tällöin joukkueisiin ei saada tarpeeksi pelaajia. Kaikille löytyisi varmasti omanlainen ja kiinnostava harrastus, sillä harrastuksia on monenlaisia esimerkiksi urheiluharrastuksia tai vaikkapa musiikki- tai taideharrastuksia. Monilla olisi varmasti aikaa harrastuksissa käymiseen pelien pelaamisen tai kännykällä olon sijaan.
Olen itsekin huomannut lasten vähäisyyden, kun olen ollut ohjaajana lasten urheiluryhmissä. Esimerkiksi pesiskoulua ei voitu kesällä pitää kaikilla kentillä millä oli tarkoitus, sillä kentälle ei tullut yhtään lasta. Tällöin ohjaajille ei ole töitä ja myös muut lapset kärsivät, kun harjoituksissa ei voida tehdä mitään, mihin tarvittaisiin enemmän porukkaa. Harrastuksissa on mukavaa ja sieltä voi saada uusia ystäviä ja kavereita.
Nuoria ja lapsia voisi kannustaa liittymään harrastusryhmiin, esitellä heille erilaisia mahdollisuuksia harrastaa ja ilmaista itseään esimerkiksi taiteen tai musiikin kautta. Myös kun harrastaa ei jää ylimääräistä aikaa tehdä töllöntöitä ja saa ulkoiltua ja purettua energiaa samalla kun harrastaa.
Sonja Purmonen
Ylämyllyn koulu 8C

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *