Liperin ikäihmisten neuvoston toiminnasta luottamushenkilön vinkkelistä

MIELIPIDE Toimimme Liperin valtuuston edustajina Liperin ikäihmisten neuvostossa v. 2017–21. Neuvoston kautta liperiläiset ikäihmiset ovat voineet vaikuttaa vahvemmin. Se on osallistunut ikääntyviä koskevien asioiden suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan. Sillä on ollut oma äänensä laadittaessa kunnan hyvinvointikertomusta ja -suunnitelmaa eli ”Hyvän mielen asiakirjaa” vuosille 2021–24.

Neuvosto on ollut ahkera, asiantunteva, jalkautuva, osallistuva, osallistava ja luova. Se on toiminut kuntalain 27§:n edellyttämällä tavalla.

Puheenjohtajansa johdolla se on tehnyt aloitteita ja esittänyt näkemyksiään ikäihmisiä koskevissa asioissa, onpa ne sitten liittyneet hyvinvointiin, terveyteen, elinympäristöön, asumiseen, liikkumiseen, arjessa suoriutumiseen tai palveluihin. Neuvosto on järjestänyt virkistystoimintaa, tapahtumia, luento- ja kuulemistilaisuuksia. Pandemian vuoksi isompien yhteistilaisuuksien järjestyminen on siirtynyt.

Ikäihmisten neuvoston toiminnan tuloksista hyötyvät ja saavat iloa kaikenikäiset kuntalaiset; ainakin välillisesti. Neuvoston kokousmuistiot ovat luettavissa kunnan nettisivuilla.

Toimijat vaihtuvat, mutta yhteistyö jatkuu. Sydämellinen kiitos Liperin ikäihmisten neuvostolle ja hyvää kesää kaikenikäisille.

Tuula Pakarinen, ikäihmisten neuvoston kunnanvaltuustonedustaja, kuntavaaliehdokas (sd.), Liperi

Tero Kuittinen, ikäihmisten neuvoston kunnanvaltuustonedustaja (varajäsen), kuntavaaliehdokas (sd.), Liperi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *