Mielipide: Keksitäänkö polkupyörää uudelleen?

Yli 40 vuotta terveyskeskustiimissä toimineena kunnanlääkärinä olen ihmetellen kuunnellut potilaiden kokemuksia uudesta pikatiimimallista, jonka toimivuus herättää kysymyksiä. Ratkaiseeko se terveyskeskusten ongelmat?

Iät ja ajat on tiedetty, että ilman motivoitunutta, paikkakuntansa ja sen asukkaiden asioita tuntevaa perusterveydenhuollon tiimiä ei terveyskeskuksen työ onnistu.

Tiimi taas toimii vain, jos henkilöstöä on riittävästi. Yleensä ongelmat alkavat jo siitä, ettei potilas/asiakas saa yhteyttä terveyskeskukseen. Digiloikasta huolimatta puhelimeen vastaamaan tarvitaan konkreettinen ihminen, ammattilainen, joka tuntee asiansa, paikkakuntansa ja sen asukkaat.

Vaikka usein asia selviää puhelimessa, niin tarvittaessa soittajan on kyettävä ohjamaan eteenpäin: terveydenhoitajalle, fysioterapeutille, sosiaalityöntekijälle tai jollekin muulle asiantuntijalle. Erityinen merkitys on yhteydensaannilla lääkäriin, eikä vastaanotolle pääsyn torpedoiminen saa olla ensisijainen tehtävä. Potilaan ja lääkärin kohtaaminen on terveydenhuollon ydintapahtuma, jonka merkitys tuntuu viime aikoina hämärtyneen.

Hyvästä vuorovaikutuksesta potilaalle jää tunne, että hän on tullut kuulluksi. Hyvästä vuorovaikutuksesta hyötyy myös lääkäri, joka saa kokonaisvaltaisen käsityksen potilaasta ja hänen vaivastaan. Pelkän diagnoosinumeron takaa löytyykin ihminen ja samalla lääkärille paljastuu ympäristö ja olosuhteet, joissa kulloinenkin avuntarvitsija elää. Näin lääkärin ymmärrys potilaan oireiden ja vaivojen syistä lisääntyy, lääkäri mahdollisesti kasvaa myös ihmisenä, ja sen myötä pystyy toteuttamaan eetostaan entistä paremmin.

Hyvä vuorovaikutus johtaa molemminpuoliseen luottamukseen ja näin myös hyviin hoitotuloksiin.

Konkreettista hyvää potilas-lääkäri-suhdetta eivät siis korvaa minkäänlaiset digi- tai pikatiimi-viritykset, joita voidaan kyllä hyödyntää, kunhan luottamuksellinen potilas-lääkäri-suhde on ensin syntynyt.

Luottamuksen kehittyessä kuntalaiselle riittää joskus se, että hän huomaa terveyskeskuksen ohi kulkiessaan lääkärin auton olevan paikalla, niin kyllä se lääkärikin varmaan on. Mahdollinen tuleva potilas voi luottaa siihen, että hädän tullen hän saa avun.

Mutta jos on epävarmuus huomisesta ja huomisen vastaanottoajoista, niin vastaanotolle pyritään välittömästi ja sekasorto on valmis.

Polkupyörää ei siis tarvitse keksiä uudelleen, turvataan vain perusterveydenhuollon riittävät resurssit järjestää palvelut, myös kokonaisvaltainen tiimityö, asianmukaisesti.

Näin kyetään parhaiten vastaamaan kasvavaan palvelujen tarpeeseen ja samalla estämään kustannusten holtiton kasvu.

Tapio Hämäläinen

terveyskeskuslääkäri, kunnallisneuvos

Rääkkylä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *