Mielipide: Musiikkiopisto toimii Rääkkylässä matalalla kynnyksellä

Kotiseutu-uutisissa 28.2.2019 kerrottiin työryhmä Karoliina Kantelisen, Mari ja Sari Kaasisen sekä Jukka Kyllösen kansanmusiikin edistämishankkeista Rääkkylässä.

On erittäin tervetullutta, että osaavat muusikot tuovat lisää soivaa kulttuuria Keski-Karjalaan ja huomioivat paikalliset nuoret kursseja tarjoamalla. Artikkelin teksti antaa kuitenkin vanhakantaisen kuvan musiikkiopistotoiminnasta alueella. Tekstin mukaan lapsia ja nuoria houkutellaan musisoimaan vapaammalla konseptilla kuin mitä esimerkiksi yksilöopetusta tarjoava ja pääsykokeet vaativa musiikkiopisto tekee. Rääkkylässä, Liperissä ja viidessä muussa Keski-Karjalan kunnan alueella toimiva musiikkiopisto ei ole ylläpitänyt pääsykokeita enää vuosiin ja Rääkkylässä jokaiselle halukkaalle on tarjottu oma oppilaspaikka. Musiikkiopisto tarjoaa Rääkkylässä laadukasta opetusta, niin yksilö- kuin ryhmäopetuksen muodoissa, yhteissoitossa ja tyylilajeista edelleen taidemusiikissa, pop/rock-musiikissa sekä vankkojen ammattilaisten toimesta kansanmusiikissa. Tuore opetussuunnitelmamme on oppijan valinnanvapautta ja monenlaista muusikkoutta suosiva.

On hämmentävää, mistä työryhmän näkökulmat tämän osalta kumpuavat – Rääkkylässä tilanne laadukkaan opetuksen saatavuuden osalta Suomen parasta. Kaikki halukkaat pääsevät nytkin jo oppiin.

Susanna Ertolahti-Mertanen
Rehtori, toimialajohtaja
Keski-Karjalan musiikkiopisto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *