Mielipide: Muisteluksia kauppias Antti Juho Lappalaisesta (1887–1962)

Lapsuudestani muistan A. J. Lappalaisen puodin Liperin Roukalahdella.  Sen kauppias ”Suutar-Antti” istui ikkunan ääressä, poltti sikaria ja seurasi osuuskauppaan menijöitä ystävänsä Paavo Kinnusen (1876–1965) eli ”Lotman Paavon” kanssa. Polven korkuisena ollessani isäni kintereillä Lappalaisen kaupassa, mitä saisi olla -kysymys jäi kuulematta, kun kauppias aloitti: ”Eikös sitä ollukkaa ossuuvela, ku siunnii pit´ tänne(k) tulla(k)!?”. Jurnutus kesti puolisen tuntia, eikä myyjä ollut millänsäkään. Välillä isäni katseli kaupan valikoimaa ja sanoi toimitusjohtajalle: ”Tiehän kauppoo, äläkä hurmuu!” Tähän kauppiaalla oli vaikuttimet, olihan Heikki-isäni kylän osuuskaupan perustajajäsen.

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *