Mielipide: Saako pikkujoulussa vilautella

On varhainen aamuhetki. Kotiseutu-uutiset, aina vaan kehittyvä lehtemme, luo tunnelmaa valkenevaan päivään. Hieman vapisevalla kädelläni yritän kahvia kaataa. Miten maukasta ”vibratokahvi” onkaan! ”Ei sitä piennä arvoo, miten lystiä isona on”. Mutta mitä ihmettä! Onko tuntematon Leskirouva huolissaan? (Kotiseutu-uutiset 8.11.)

Parahin tuntematon Leskirouva! Kiitos, harvoin saa lukeakseen noin kaunista suomen kieltä. Ei tuollaista kirjoittele, ellei Luojaltaan, ole lahjoja saanut.

Televisiossa pyöri taannoin kymmenosainen sarja Viettele vaatteilla. Sieltäkö on peräisin vauhdikas otsakkeesi? Toimessani ammoin halusin olla rinnalla kulkija. Sellainen olen nytkin, kun näillä palstoilla voin kanssasi keskustella. Kiitos!

Lehtemme lukijat, jalot miehet, te kaikki! Haastan teidät kanssani kunnioittamaan, kalevalaista kauneutta, todellista naiseutta. Seuraavissa kahdessa runossa välittyy arvonsa tunteva herkkä naiseus ja vastuullinen miehuus.

”Tule ikkunan taa, tule varpaillas, lyö ruutuhun höyhenellä, minä kuuntelen, minä kuuntelen, käsi väristen sydämellä.”(Einari Vuorela, Tule illalla.)

”Suo mulle maja rauhaisa ja lasten joulupuu…” (Säv. Jean Sibelius, San. Sakari Topelius.)

Kotiseutu-uutiset, jalot miehet ja parahin tuntematon Leskirouva! Tahdomme yhdessä toivottaa          parhainta joulunodotusta, kaikkien kotiemme perheväelle!

Heikki Savola, Liperi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *