Mielipide: Juuri! Hoitoa!

Osallistuin 20.4. Rääkkylän Sydänyhdistyksen tilaisuuteen, jonka teemana oli ”Suun terveyden yhteys sydänterveyteen”. Tilaisuus osoitti vakuuttavasti, että suun ja hampaiden terveys on suorastaan syömähammas kansanterveyden kannalta.

Aiemmin viikolla Siun soten yhtymävaltuusto oli hyväksynyt palvelutuotantosuunnitelman 2030. Sen mukaan Keski-Karjalan suun terveydenhuolto keskitetään Kiteelle. Päätös on hampaaton.

Tarvitsemme liikkeen nyt. Liikkeen, joka lähtee turvaamaan hammashoidon lähipalveluna Rääkkylässä ja Tohmajärvellä. Epämääräiset lupaukset, että palvelut hoidetaan Kiteeltä käsin ei riitä. Liikkeen tulee vaatia hammashoitopalvelut kirkonkylään. Se on myös Siun Soten (tai tulevan maakunnan) edun mukaista, koska terve suu luo perustaa terveydelle. Yhtymävaltuusto on säästämässä vääristä paikoista.

Kiitokset Rääkkylän Sydänyhdistykselle tahdistavasta tilaisuudesta.

Yrjö Eronen, Rääkkylä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *