Mielipide: Liperin kehitys sai oikean suunnan

Liperin kehitystä ovat pitkään estäneet eräät taantumukselliset valtuutetut oman etunsa ajamiseksi. Keinoina on käytetty laillisuuden rajamailla olevia painostuskeinoja niitä valtuutettuja kohtaan, joilla olisi ollut näkemystä edistyksellisemmästä ja elinvoimaisemmasta kunnasta. Voi todeta, että valta on sumentanut.

Onneksi viime kuntavaaleissa tuli valituksi uusia, valveutuneempia ihmisiä, jotka näkevät Liperin osana vahvaa maakuntakeskusta. Tehty kouluratkaisu mahdollistaa kunnan kehitysnäkymät pitemmällä tähtäimellä hyviksi. Äänestys paljasti, ketkä haluavat todellisesti kehittää kuntaa ja ketkä ajavat omia etujaan. On syytä muistaa, että vanhoilliset ajatustavat väistyvät ja uudet tulevat tilalle. Demokratia takaa sen, että valta on vaihtuvaa.

Veijo Sykkö, Liperi

Vastaa