Mielipide: Liperin yläkoulu

Liperin kirkonkylässä sijaitseva yläkoulu on saneeraamisen tarpeessa. Remontin kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa. Remontin sijaan on esitetty vaihtoehtona rakentaa uusi yläkoulu Ylämyllylle. Sen kustannusarvio olisi noin 18-19 miljoonaa euroa. Vaihtoehtojen välillä on siis noin 8-9 miljoonaa euroa.

Liperin kunnanhallitus päätyi kirkonkylän yläkoulun remontin kannalle äänin 5-4. Ylämyllylle rakennettavan uuden koulun kannalla oli kunnanhallituksen puheenjohtaja Sanna Parkkinen (sd.) kolmen muun hallituksen jäsenen mukana. Vähemmistö oli huomattavasti kalliimman vaihtoehdon kannalla. Jos vähemmistön kanta voittaa valtuustossa, tietää se huomattavaa veroäyrin korotusta ja tulevien vuosien investointien minimointia.

Lasse Lehtinen (sd.) on erinomaisessa kirjassaan Väinö Tannerista (sd.) todennut sivulla 691, että ”Enemmistö poliitikoista haluaa jakaa valitsijoilleen jotakin, vaikkapa velaksi. Muuten käy omalle kannatukselle huonosti.”
Velan joutuisivat maksamaan kaikki veroa maksavat kuntalaiset.
Juhani Kosonen
Liperi

Vastaa