Jotain tuttua, vielä enemmän uutta

Pitkiä työpäiviä, unettomia öitä, vastuun painamia hartioita ja epäilyä omasta osaamisesta vai uutta intoa päivään työajasta riippumatta, sitkeitä unia, pää pystyssä kulkemista ja oman osaamisen hyödyntämistä.

Tätä kaikkea työelämä voi olla tai jotain siltä väliltä. Tuskinpa kukaan meistä pyrkii ensimmäisiin määreisiin, mutta jälkimmäiset ovat meidän kaikkien tavoite. On sitten kyse yrittäjästä tai työntekijästä.

Itselleni on nyt tarjoutunut mahdollisuus yrittäjyyteen alalla, josta luulen olevani jollain lailla perillä. Journalismi ja paikallislehden tekeminen on tullut tutuksi reilun neljännesvuosisadan aikana. Nyt jos koskaan oli aika tehdä muutos.

Muutos ja uusien asioiden opettelu ei ole itsestäänselvyys kenellekään. Itse olen aina yrittänyt tehdä tai opetella uutta, on se sitten ollut mieluista tai vähän pakkopullaa.

Suurin muutos koskee tietysti yrittäjyyttä, mutta mieleen ovat jääneet myös 15-vuotiaana rakennuksille kesätöihin meno ja opiskeluaikana Paiholassa mielenterveystyöhön tutustuminen yhden ikälisän verran.

Se, että olen kirjoittanut yrittäjistä ja yrittäjyydestä jo pitkään aikaa, ei todellakaan tee minusta vielä yrittäjää. Ei edes lyhyen yrittäjäkurssin käyminen.

Mutta jospa se eväs löytyy uuden oppimisen halusta ja motivaatiosta johtaa lehden toimitusta. Elämä on useimmiten täynnä onnekkaita sattumia. Niin minullakin.

Yrittäjyys ja Kotiseutu-uutiset tulivat ajankohtaiseksi työpaikan vaihdoksen myötä. Vaihtoehtona olisi ollut parin tunnin päivittäinen työmatka tai paluu tuttuun lehteen Liperin ja Rääkkylän suunnalle.

Asiaa ei tarvinnut miettiä kuin yhden yön yli. Kotiseutu-uutisten pirteä ilme ja vauhdikas henkilökunta sekä Tarmo ja Riitan vuosikymmenien ammattitaitoinen työ antoivat hyvän pohjan kaupalle.

Itselleni oli jäänyt lehdestä jo 1990-luvun loppuvuosilta myönteinen kuva ­– mitä ei ainakaan sumentanut parinkymmenen ketsuppipullon läksiäislahja viime vuosituhannen viimeisenä vuonna.

Liperiläisten ja rääkkyläläisten jututtaminen ja uutisten sekä kevyempien juttujen rustaaminen oli mukavaa työtä. Taisipa sivussa syntyä joku ajankohtainen pakinakin, jolla oli vaikutusta kouluasioihin. Paluu Kotiseutu-uutisiin, tai jos saan jo sanoa viikon työkokemuksella Kotsariin, oli mieluisa vaihtoehto.

Vastaa