Ohjelmaton joulu

Menikö sinun joulusi sekaisin, kun tästä lehdestä ei löydy televisio-ohjelmia? Moniko kokee ohjelmasivut enää tarpeelliseksi, kun tietoa on saatavissa monesta paikasta?

Kotiseutu-uutiset ei julkaise radio-ohjelmia, koska ne yhdessä television kanssa veisivät kohtuuttoman suuren osan lehden sivumäärästä. Televisio-ohjelmatietojen poisjäänti tästä lehdestä ei tosin tarkoita sitä, että nekin jäisivät pois pysyvästi. Joulunajan pitkät pyhät ja poikkeukselliset ilmestymisajat olisivat vaatineet kahden viikon ohjelmien julkaisua ja lähes neljää sivua pois muulta joululukemiselta.

Ohjelma on jäänyt vähän vastaavissa tilanteissa pois jostain aiemmastakin lehdestä. Se ei ole aiheuttanut erityistä palautusten tulvaa, niin kuin muutama vuosi sitten vielä kävi. Paikallislehti on toki monelle tilaajalleen ainoa julkaisu, josta ohjelmat ovat luettavissa, mutta eihän se ohjelman puuttuminen televisiota sulje. Nykyisissä laitteissa on ohjelmavalikko yleensä vakiovarusteena. Ja jos ei vielä ole, kannattaa lisätä toive sellaisesta joulupukille menevään kirjeeseen.

Jäämme odottamaan palautetta heiltä, joiden joulunpyhät ovat tästä syystä menneet mönkään. Ja pyydämme anteeksi aiheuttamastamme mielipahasta. Lohdutukseksi joululehdessä on runsaasti muuta luettavaa. Ja seuraavasta lehdestä (31.12.) tiedote television runsaista uusinnoista jälleen löytyy.

Vuodelle 2015 haluamme tehdä entistä mielenkiintoisempaa paikallislehteä, joka toivoo myös lukijoiltaan vuorovaikutusta. Oma paikallislehti on hyvä kanava tuoda omat mielipiteet esille ja vaikuttaa yhteisiin asioihin sitä kautta.

Kotiseutu-uutiset aloitti viikko sitten 49. vuosikertansa. Ensimmäinen lehti ilmestyi 9.12.1966. Eletään juhlavuoden kynnyksellä ja lähestytään puolta vuosisataa, mutta virkistytään koko ajan. Painettu lehti saa alkuvuodesta rinnalleen uudistetut nettisivut, jotka täydentävät sitä sopivasti. Kotsarin facebook-sivujen teksteillä, kuvilla ja videoilla on jo yli 600 tykkääjää. Seuraava vaihe tuonee sitten jo mahdollisuuden lehden tilaamiseen sähköisessä muodossa.

Paikallislehtien merkitys ja tavallista vahvempi asema on tullut esille viime vuosien myllerryksessä. Ne tarjoavat helpon tavan elää siinä ympäristössä, joka on itselle se kaikkein läheisin ja tärkein.

Kiitämme lukijoita ja ilmoittajia onnistuneesta yhteistyöstä ja toivotamme kaikille Hyvää Joulua!

P.S.
Postiksi takaisin muuttuva Itella lupaa uudistusvia palveluja ja parempia asiakaskokemeuksia ensi vuodelle. Paikallislehdille se merkitsee heinäkuun alusta lukien estoa torstain peittojakeluille ja 5-6 -kertaisesti yleisen tason ylittäviä hinnankorotuksia. Että sellaisia jouluterveisiä pitkäaikaiselta yhteistyökumppanilta!

Vastaa