Tukea tarvitaan!

ViU:n pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki ja jokeri Saara Suomalainen punomassa pelillisiä juonia.

Naisten superpesis etenee paljolti ennakkokaavailujen mukaisesti. Pohjanmaan naispesäpalloenergiasta voimansa keräävä Lapua olisi voitu julistaa mestariksi jo keväällä, mutta muuten sarja on yllättävänkin tasainen.

Satavuotisrajapyykille yltäneen Viinijärven Urheilijain taival on kulkenut lähes odotetulla tavalla. Hyvänä päivänä on pystytty tarjoamaan tasapäinen vastus sarjan kärjelle, mutta myös pieniä pettymyksiä on tähänastiseen kauteen sisältynyt.

Yhdeksikkö kuuluu joka tapauksessa siihen kahdeksan joukkueen parhaimmistoon, joka ratkoo palkinto- ja pistesijat. Jos peli kulkee, eväät riittävät jopa 3-4 parhaan joukkoon, parhaimmassa tapauksessa mitalille saakka.

ViU:n ottelut ovat olleet varsin tasaisia: voitot ja tappiot on kirjattu useimmiten pienin juoksueroin. Esimerkiksi viime sunnuntaina kotijoukkue hävisi, mutta molemmat jaksot yhden vaivaisen juoksun erolla.

Tasaiset ottelut ovat pitäneet yleisön lämpimänä. On hienoa nähdä, että kotijoukkuetta jaksetaan kannustaa erityisesti tappiotilanteessa. Usein yleisön tuella on ratkaiseva merkitys pelaajien venymiseen.

Juhlavuottaan pelaava ViU tarvitsee jatko-otteluihin juuri tätä kannustusta ja katsomon tukea. Pelit ovat osoittaneet, että mahdollisuudet hyvään sijoitukseen ovat olemassa, jos uusilta vastoinkäymisiltä vain vältytään. Katsomoissa on ollut tilaa, kun kesän tapahtumatarjonta on ollut runsasta MM-jalkapalloineen ja lukuisine kesäteattereineen. Kilpailu katsojista on ollut poikkeuksellisenkin kovaa.

Jo viime kausi opetti joukkueelle urheilun terveysriskit, kun rivistä oli keväällä poissa useampikin vakiopelaaja. Nyt yhden joukkueen avainpelaajan äkillinen sairastuminen ja pelikauden äkillinen katkeaminen on ollut vaikeasti selätettävä vastoinkäyminen. Vakiokokoonpanolla tie loppuotteluihin olisi ollut varmaan helpompi.

Kokonaisuutena on hienoa, että Viinijärvellä pelataan edelleen naisten ykköstason pesäpalloa, vieläpä mukavalla menestyksellä. ViU-henki heijastuu myös juhlavuoden monien tapahtumien läpiviemisessä. Talkoohenkeä on riittänyt niin Liitto-Lehdistö –otteluun kuin muihinkin hellekesän hyppyihin. Hyvä Viinijärvi!

Vastaa