Palvelevaan kesään

Elämme kesän kynnyksellä, ajassa, jolloin Liperin ja Rääkkylän asukasmäärä kääntyy reippaaseen kasvuun mökkiläisten rannoille kuhahtamisen myötä. Paikallisilla yrityksillä on etsikkoaika antaa näytteensä palveluistaan ja palveluhalukkuudestaan.

Se, kuinka tarjonta saa vastakaikua, riippuu paljolti meistä itsestämme. Viihtyisä tervetulleeksi toivottava ympäristö on yksi tekijä. Ystävällinen asenne, iloinen ilme, muutama sana tai vastaus luovat kesäisen ilmapiirin.

Jos vielä pystymme tarjoamaan jotain sellaista, mitä muualta ei saa, sillä taataan toistot vierailuissa. Ruokahalua voi nostaa vaqikkapa sillä, että palkittua lahnahakkeella täytettyä uuniperunaa saa uutena pikaruokana vain Liperistä ja kotileipomossa valmistuu sultsinoita viikoittain vaihteluksi piirakoille. Ja Ylämyllyllä syntyy erinomaisia kukkoja, jos vain osaa kysyä.

Kesä on näiden tuotteiden kysynnän etsikkoaikaa. Toreille odotellaan lisäpotkua – tai sitten yhtä keskeistä paikkaa, jonka valikoima houkuttaisi. Asiakasmäärä ja asiakkaiden uskollisuus syntyvät vain määrältään riittävän ja monipuolisen tarjonnan kautta.

Yhä tiiviimmin ja pitemmän aikaa kesästä mökeillään viihtyvät asukkaat ovat kesämökkikunnille voimavara. Heille pitää pystyä tarjoamaan entistä enemmän ja monipuolisempia palveluja. Paikallisia tuotteita, joustavuutta ja palvelun saamista läheltä osataan kyllä arvostaa.

Oman paikkakunnan tuotteiden tunnetuksi tekeminen ja tavoitettavuus ovat tärkeitä kiinnostuksen nostajia. Esimerkiksi Lippi on Liperissä mainio käsityöläisten yhteenliittymä, mutta erikoiskauppa kaipaisi näkyvämpää esille nostamista.

Notkeudella on oma merkityksensä, ja sitä löytyy molemmilla paikkakunnilla monesta yrityksestä. Tilat asettavat omat rajoituksensa valikoimalle, mutta kun kauppias on valmis hankkimaan puuttuvan tavaran seuraavaksi, jopa samaksi päiväksi, on palvelu kunnossa.
Tämä poistaa monta juoksuaskelta, jättää aikaa johonkin tärkeämpään ja säästää turhan ajelun.

Ystävällinen, asiakkaan toiveet joustavasti huomioon ottava palvelu on tänä päivänä kovaa valuuttaa. Kesäaika kysyy uusia ideoita, edellyttää rohkeita ratkaisuja, mutta palkitsee myös oivaltajansa.

Kesäasukkaiden tarpeet poikkeavat talven kysynnästä. Heitä pitää kuunnella herkällä korvalla.

Vastaa