Valoa pimeyteen

Joulu on lasten ja lahjojen juhlaa. Yrittäjät puolestaan kokoontuvat karkottamaan loppusyksyn harmautta jokavuotisiin juhliinsa ja palkitsemisiin. Arkisen työn, kiireen ja välillä tiukkuudenkin alla

Lppultakin talveksi kääntyvässä syksyssä on Rääkkylästä ja Liperistä löytynyt yllättävänkin runsaasti palkitsemisen aiheita ja kohteita. Ja valon merkkejä muissakin asioissa – synkkien talousuutisten keskelle.

Perinne palkita yrityksiä nopeista onnistumisista ja/tai pitkäaikaisesta tuloksenteosta on paikallaan. Se kannustaa palkittuja ja on samalla esimerkkinä ja tavoittelun kohteena muille.

Tämänkertaiset maakunnalliset palkitsemiset nostavat Liperissä esiin nopeasti hyvään vauhtiin päässeet perheyrityksen jatkajat Petri ja Aki Parkkisen. Pienen kylän erikoispuutuotanto on poikien käsissä kehittynyt ja tehnyt valtakunnallisesti kiinnostavia avauksia.

Rääkkylästä palkittu Pelti- ja metallityö Oy nostaa monen lukijan tietoisuuteen uuden tuotemerkin: AirPowerin, ilmastointikanavien siivoukseen tarkoitetun laitteiston. Sen markkinat ovat arvattavista syistä löytyneet kuntarajojen ulkopuoilelta, rohkeasti myös kansainvälisiltäkin markkinoilta.

Kotiseutu-uutisilla on yli kolme vuosikymmentä ollut tapana kiittää ja kannustaa levikkialueensa osaajia ja onnistujia. Ensimmäinen palkitseminen – Vuoden teko 2013 – osui Rääkkylään. Koko kuntaan levittyvä Valopiuha palvelee kaikkia kuntalaisia. Sa on osa Rääkkylä-ratkaisua. Ja paljolti hienon talkootyön varaan rakentunut.

Huomenna jaetaan Antti-patsas, joka löytää saajansa Liperistä, ja joka julkistetaan ensi viikon Kotiseutu-uutisissa. Myös maakunnan paikallislehtien Antti-tunnustus ohjautuu tänään liperiläiselle osaajalle. Nämä ovat niitä tämän vuodenajan valopilkkuja.

Vähintään kiitokset ja taputukset ansaitsee tuoreeltaan myös Liperin laulupelimannit, joka 20-vuotisen taipaleensa kunniaksi teki joululevyn ja järjesti upean konsertin kirkossa. Tarja Surakka-Luostarinen on saanut puhallettua isoon kuoroonsa hengen, joka monelta paikkakunnalta on kadonnut tai katoamassa.

Onnittelut kaikille onnistuneille!

Vastaa