Tarjous yrittäjille

Liperi on yksi Josek Oy:n osakas-/kustantajakunnista. Yhtiössä ei olla mukana huvin tai muodon vuoksi, sillä alueellisen elinkeinotoiminnan vireänä pito maksaa yli 300 000 euroa. Sijoitus on syytä panna poikimaan.

Jotta investointi ei menisi osittainkaan hukkaan, tarjolla olevat palvelut pitää ottaa käyttöön. Neuvojen ja ohjauksen saaminen olisi taatusti monelle yritykselle potku kehitykseen ja kasvuun – ja paljolti kunnan piikkiin. Viimeistään nyt pitää herätä näitä palveluja käyttämään?

Tiistaiaamuksi oli yrittäjiä kutsuttu Josekin aamukahville Ylämyllylle. Paikalla oli enemmän palveluyrityksen ja kunnan henkilöstöä kuin yrittäjiä. Miksi tarjous ei kiinnostanut? Tällainen tapaaminen on tarkoitettu herätteeksi ja yhteistyön avaajaksi.

Josekin vahvuus on asiantuntijaneuvojen antaminen, ohjaaminen oikeisiin kontakteihin ja tarvittaessa kansainvälisyyteen. Ylämyllyn tilaisuus ja siihen jatkoksi sovitut yrityskäynnit ovat oikeita avauksia ehkä vieläkin yhtiön kaukaiseen imagon karsimiseksi. Kun valmius on nyt herkimmillään, yrittäjien pitäisi hyödyntää tilanne.

Parhaiten tuo ulkopuolinen asiantuntemus auttaisi juuri niitä pieniä ja jokapäiväisen kiireen keskellä eläviä yrityksiä ja yrittäjiä, jotka eivät mielestään lyhyeen tapaamiseen ehdi.

Tilaisuuden punaiseksi langaksi nousi toteamus siitä, että asiantuntijapalveluja olisi tarpeen käyttää taipaleen alku-, ei niinkään loppuvaiheessa. Auttamisen keinot ovat vähissä, jos konsultilta kysytään, mitä pitäisi tehdä, kun kaksi tahoa hakee yritystä konkurssiin.

Elinkeinotoiminnassa Liperi on menettänyt virtaa yritysten haalimisessa omalle alueelle Lipertekin aikoihin verrattuna. Vastapainoksi on kuitenkin tullut laaja ja kokenut asiantuntijoiden verkosto, joka on Josekin kautta yritysten käytettävissä. Kansainvälisyydessä on siirrytty kokonaan uudelle tasolle, ja monen yrityksen tulevaisuus on entistä laajemmalle ulottuvien markkinoiden varassa. Yksittäisen yrittäjän on vaikea löytää oikeita markkinakanavia, kun oma työaika menee viimeistä tuntia myöten tuotantoon ja yrityksen hallintoon.

Josek Oy:n palvelut ovat tasapuolisesti kaikkien alueen yrittäjien käytössä. Yrittäjäyhdistys tarjoaa siinä rinnalla jäsenilleen täydentäviä palveluja, verkottumismahdollisuuksia ja vapaa-ajan kanssakäymistä; tulevana viikonloppuna kolmen yhdistyksen yrittäjäjuhlan palkitsemisineen Liperissä.

Liperin yritystilasto on kolmen vuosineljänneksen jälkeen ilahduttavasti plussalla. Josekin palvelujen tehokas käyttö tarjoaisi liperiläisyrityksille taatusti vielä uutta virtaa.

Kun kättä ojennetaan, siihen pitää tarttua.

Vastaa