Vanha tuttu Kotsari, hieman uudessa kuosissa

”Missähän ne muistilista-ilmoitukset mahtavat lymyillä”, saattaa joku lukijoistamme pohtailla käsillä olevan Kotsarin kakkossivua silmäillessään. Sudokun sijainti käväisee kenties sekin kysymysmerkkinä mielessä, samoin kuin Seutuopiston kurssitarjontaa käsittelevä listaus. Vastaus kysymyksiin löytyy toki lehden sivuilta, mutta kerrottakoon se myös tässä: sivulla kymmenen nuo mainitut palstat ovat. Seurakunnalliset asiatkaan eivät ole päässeet lehdestämme unohtumaan; niitä valotetaan jatkossa sivulla neljä.

Kotiseutu-uutiset on tosiaan pukeutunut uusiin vaatteisiin: paikallislehden rakennetta on rukattu tuoreempaan kuosiin. Kyseessä ei kuinkaan ole mikään suven mittainen kesäkostyymi, vaan pidempiaikainen muutos. Lehden rakenteellista uudistamista on pohdittu toimituspalavereissa pitkin kevättä. Kimmoke siihen on tullut teiltä, lehtemme lukijoilta. Sanomalehtialan ammattilaisten syynissä lehtemme on toki aika ajoin, mutta kaikkein painavin palaute tulee ilman muuta aivan tavallisilta ihmisiltä. Niiltä, joiden aamiaispöydän kattaukseen Kotsari torstaiaamuisin kuuluu. Ja niiltä, jotka selailevat paikallislehteä kiikkustuolissa, kahvilapöydässä, kirjastossa, kuka missäkin. Lukijoillehan kaikki lehdet tehdään.

Tiettävästi paikallislehden lukijoita kiinnostaa ennen kaikkea kotikuntaa koskettavat uutiset. Kotiseutu-uutiset toimittaa niitä Arvinsalmen kahdelta puolen, niin Liperistä kuin Rääkkylästäkin. Viikosta riippuen uutisoitavaa on joko paljon tai todella paljon. Jatkossa ajankohtaisimmat uutiset ovat ensimmäisellä, kolmannella ja viidennellä sivulla.

Kun päivänpolttavat asiat on puntaroitu, ääneen pääsevät lukijat. Lukijalta-kirjoitukset, puheenvuorot ja kuntapäättäjien kuulumiset sijoitetaan jatkossa sivulla seitsemän. Mitä juuri sinulla on kerrottavana paikallislehden lukijoille? Sana on vapaa – lukijoiden kirjoitukset ja kuvat otetaan toimituksessa ilolla vastaan.

Toki meitä kiinnostaa myös, mitä mieltä olet tämänvuotisesta kesälehdestämme. Kesä-Kotsari –nimeä kantava lukupaketti jaettiin lukijoillemme tämän numeron kaverina; lisäksi lehti on kesän ajan jaossa eri puolilla pitäjiä. Annathan palautetta aikaansaannoksestamme!

Vastaa