Paloaukealla vihertää nyt tekoheinikko

Kun kymmenvuotias tyttö esittelee kansainvälisessä Kokkola cupissa juuri voitettua pronssimitalia, kohtaavat lapsen ilo ja vanhemman tyytyväisyys. Pienen Liperin pieni jalkapalloilijan alku on pärjännyt isompien ja resursseiltaan eri luokassa painivien parissa.

Pienten menestys tuli ikään kuin kiitoksena pari viikkoa sitten käyttöön otetusta Paloaukean kentän tekonurmesta. Sen merkitys saattoi heijastua näin nopeasti korkeintaan pelaajien ajatuksiin, parantuneiden olosuhteiden merkitys tulee vastaan aikanaan.

Tyttöjoukkueen arvostettu cup-pronssi tukee ajankohtaisesti seuran johdon ajatusta ja linjausta siitä, ettei jalkapallo Liperissä ole vain poikajuniorien peli. Se tarjoaa hyvän harrastusmahdollisuuden, ja näköjään hienon kilpailullisen ponnistuspohjan, tytöillekin.

Ominaisuuksiltaan mainio uusi kenttä on kokeilemisen arvoinen paikka myös aikuisille liikunnan harrastajille. Ja menestyksen myötä kentän laidalle rakennetut uudet katsomot täyttyvät iloisista tukijoukoista.

Kunnan rakentama ja Ylämyllyn Yllätyksen talkoillaan tukema ”tekoheinikko” täyttää osaltaan alueen kasvavaa palvelujen ja harrastuspaikkojen tarvetta. Monen Ylämyllylle ja Jyriin muuttaneen perheen jälkikasvulle se tarjoaa nyt entistä paremmat puitteet liikunnan harrastamiseen. Ajan vaatimuksia vastaavan suorituspaikan voi olettaa houkuttelevan lisää nuoria jalkapalloilun ja liikunnan pariin. Alueella on ”tekoheinikon” lisäksi muun muassa Pärnävaaran urheilukeskus ja Jyrin liikuntahalli vastaamassa kuntalaisten liikunta- ja harrastustarpeisiin.

Jalkapalloon erikoistunut Ylämyllyn Yllätys on saanut kentän myötä haluamansa areenan, jonka innoittamana voi povata aktiiviselle seuratyölle sekä osallistujia että menestystä tulevina vuosina.

Tekonurmi on hankkeena selvästi jäähallia halvempi toteuttaa. Sen syntyaikakin oli kesäisen notkea talvisen harrastuksen tarpeiden tyydyttämiseen verrattuna. Jäähalli kun elää vasta piirustuspöydällä.

Vastaa