Liperin vetovoima kasvoi kertaheitolla

Liperi lukeutuu niiden harvojen maaseutukuntien joukkoon, joilla on kansainvälisen liikenteen mitat täyttävä lentokenttä palveluineen maaperällään. Lentoyhteyden merkitys on nyt monessakin mielessä kasvussa. Vilkastuva liikenne taannee jatkossa myös kohtuullisen vilkkaan kotimaan liikenteen ja inhimilliset hinnat.

Kun Pohjois-Karjalasta lähtee ”pistäytymään” vaikkapa laivaristeilylle Tallinnaan, pitää ensin matkustaa autolla tai junalla Helsinkiin. Se vie aikaa, tuo lisäkustannuksia ja pitää sisällään omat riskinsä varsinkin huonoilla ajokeleillä. Tässä mielessä olemme yli neljä sataa kilometriä huonommassa asemassa kuin pääkaupunkiseutulaiset.

Erityisellä innolla ottaakin nyt vastaan kansainvälisen lentoliikenteen uuden avauksen, halpalennon Tallinnaan. Sopimuksen Estonian Air´in kanssa vääntäneille on aiheellista lausua reilu kiitos. Mielenkiintoiseen Tallinnaan pääsee jatkossa todella helposti jopa useita kertoja viikossa. Tarjottua vaihtoehtoa voi pitää myös kustannustehokkaana.

Maaliskuun lopulla alkaville lennoille lienee ensimmäisiä vapaita halpoja paikkoja tarjolla vasta huhtikuun puolella. Hinta vaihtelee varaustilanteen ja lentoaikataulujen mukaan. Aina ei tietylle päivälle aiottu paluulento sovikaan Estonian Airille – tai sen kone on jo täynnä. Paluukyyti toisen yhtiön lennolla voi moninkertaistaa matkan hinnan.

Jos Tallinnaan lähtee esimerkiksi aprillipäivänä, ja aikoo viipyä perillä pari päivää, hinta kipuaa noin 200 euroon. Jos perjantai 6. huhtikuuta on sopiva lähtöpäivä ja paluu tapahtuu sunnuntaina, on edestakainen lento varattavissa (oli ainakin vielä 5.12.) 84,36 eurolla.

Kotiseutu-uutiset oli osaltaan pilottikumppanina, kun Liperin-Joensuun lentoasemalta kehiteltiin suoria lukijamatkalentoja milloin Kreikkaan milloin Turkkiin. Tämän jälkeen matkatoimistotkin innostuivat räätälöimään asiakkailleen aikaa ja vaivaa säästävän tuotteen.

Halpalentoyhtiön avaus Joensuusta/Liperistä Tallinnaan tarkoittaa myös monen muun Euroopan kohteen tuloa kätevän lentoyhteyden päähän.

Jo tähän saakka hyvät liikenneyhteydet ovat olleet Liperille merkittävä kilpailutekijä yritysten sijoittumisessa. Jatkossa tämä houkutin entisestään vahvistuu.

Vastaa