Vahvuudet täyteen mittaan

Ylämyllyllä menee tänä päivänä ihan hyvin, paremmin kuin aikoihin. Joistakin vastoinkäymisistä huolimatta.

Tuotannolliset yritykset, ainakin iso osa niistä, näyttäisi toipuneen noin vuoden verran kestäneestä notkahduksesta ja monen seinän sisällä rattaat pyörivät jo lähes täydellä teholla.

Entisiä tiloja on laajennettu ja uutta syntynyt. Välikankaan alue on kasvanut ja uuden kaavan myötä on tulossa entistä enemmän “ihmisten ilmoille”. Radan varteen, ainakin osin näkösälle, sijoittuu uusi alue, joka vielä hakee rakentajiaan. Samalla vahvistuu myös usko tulevaan kehitykseen.

Kasvun vahvistuessa yritykset hakevat aktiivisesti uusia sijoittumisvaihtoehtoja. Tällaisessa tilanteessa kaupungin kupeessa ja hyvien liikenneyhteyksien äärellä sijaitseva Liperin tapainen maaseutupaikkakunta voi olla halutessaan hyvinkin kilpailukykyinen suunta. Kyse ei ole pelkästään uusista yrityksistä, vaan yhtä hyvin jo toiminnassa olevien siirtymistä.

Ehkä Liperin sijaintia ja juuri näitä hyviä liikenneyhteyksiä ei ole vielä perin pohjin hyödynnetty. Lentokentän läheisyys voi olla suurempikin houkutin kuin tästä kentän vierestä katsoen itse näemme. Myös hienot vesistöt ovat voimavaratekijä, jonka tarjoamat monipuoliset vapaa-ajan viettomahdollisuudet houkuttavat.

Ylämyllyn alue, johon suurin osa paikallisesta yritystoiminnasta sijoittuu, on tänä päivänä monipuolisen tuotannon lähde kovasta raudasta herkkään salaattiin. Aisteilla ajatellen tässä tuntee jäävänsä vaille vain sitä leivän tuoksua, joka ison leipätehtaan alasajon vuoksi haihtuu talven runsaan lumen mukana keväällä pois.

Pienillä leipomoyrityksillä tuntuisi olevan juuri nyt nostetta. Kiinnostuneita yrittäjiäkin on käynyt katselemassa paikkoja, mutta ratkaisuja ei ole ainakaan vielä syntynyt.

Jotenkin se leipomo istuisi erittäin hyvin pitäjän perinteiseen julkikuvaan. Liperiläisellä leivällä on nimeä ulospäin, joten hyvien tuotteiden markkinoinnissa olisi valmiita pohjia.

Kesäaikaan Liperi on paljon asukaslukuaan suurempi paikkakunta. Yhtä sun toista läheltä tarvitsevia mökkiläisiä on tuhatmäärin.

Mitä enemmän tuotteita, joita saa vain Liperistä, asiakkaalle pystytään tarjoamaan, sitä uskollisempia palvelujen käyttäjiä on tiedossa. Samalla sujuvat myös tavanomaiset ostokset.

Vastaa