Paikat kuntoon ja ilme näyttäväksi

Tätä kehotusta ei kannata tuoda julki 1.7. kahdestakaan syystä. Ensinnäkin se on myöhäistä silloin … ja toiseksi se katsottaisiin vieraskoreudeksi.

Eli kehotetaan nyt: siivotakaa pihanne ja nurkkanne, kehitelkää tontillenne tai sen lähiympäristöön jotain silmään kivasti sattuvaa, parhaassa tapauksessa hymyn vakavaankin naamaan sytyttävää!

Kun puita ette viikossa ehdi kasvattamaan, luokaa pihallenne ”uusi look” harventamalla niitä, esimerkiksi niin kuin tämän kirjoituksen kuvassa on tehty. Piha on avara ja kivat puupinot luovat sille persoonallista ilmettä.

Liperi elää juuri nyt etsikkoaikaansa. Joensuun kokoinen kaupunki, lähes 70 000 suvivirasta, valloittaa paikkakunnan ja saa sen hetkeksi haukkomaan henkeään.

Uskonsa asialla he varmasti ensisijaisesti ovat, mutta kulkevat silmät auki myös oman telttakaupunkinsa ulkopuolella, tekevät omat johtopäätöksensä.

Siitä, jos paikat jollain hyvällä perusteella siistitään, ei ole haittaa perusteen poistuttuakaan. Viihtyisässä ympäristössä on mukava itselläänkin kulkea.

Nyt aikaa on enää viikko eikä siinä ihmeitä tietenkään rakenneta. Rojunsa jokainen ehtii näkösältä raivaamaan, se on vähintä mitä voidaan ajatella.

Moni paikallinen yrittäjä pohtii omaa varustautumistaan ja valikoimiaan. Yli-investoinnit käyvät kalliiksi, mutta myös liika varovaisuus harmittaa kauan jälkeen päin. Suviseuravieraat ovat kohtalaisen omavaraisia, mutta paikallisiakin palveluja tullaan kaipaamaan ja käyttämään.

Jos miettii Joensuun kokoista kaupunkia, joka päivä siellä on töitä esimerkiksi autokorjaamoille, ja puuttuuhan tilapäisesti rakennetulta alueelta
monta muutakin arkista asiaa.

Kun suviseura-alue sijoittuu kirkonkylän kupeeseen, julkaisee Kotiseutu-uutiset ensi viikolla mm. keskustan tärkeimmät palvelut ja tutustumiskohteet sisältävän kartan. Ehkäpä se jonkin verran palvelee myös Liperissä vakituisesti asuvia.

Liperin torstaitorit ovat saaneet vuodesta toiseen myönteistsä palautetta. Nyt tori elää ensi torstaista alkaen neljä pitkää päivää. Pöytäpaikan varaajia on yli 60, aivan kuin isommillakin markkinoilla. Näin ollen luvassa on ennen näkemätön toritapahtuma; houkutin seuraväelle, josta paikallissetkaan eivät voi olla poissa.

Vastaa