Takapuolituntuma kuntoon

Päällimmäinen palaute, mikä kuntalaisilta on Liperissä viime aikoina tullut, koskee ihan jokapäiväisiä käytännön asioita. Erityisessä muodissa on taajamatiestön kunto. Eilen tuli palautetta jälleen Sirppitieltä, toissa päivänä Keskustien kunnosta ja tältä viikolta on kokemusta myös Mäntytien jokavuotisista paukamista.

Ilmeisesti samanmoisia esimerkkejä löytyy vähän sieltä sun täältä muistakin taajamista.

Nämä vuosia jatkuneet taajamatieongelmat on kaiketi listattu ja niihin puuttumista aikataulutetaan tuleville vuosille. Kun nyt tehdään taajamien kehittämissuunnitelmia, olisi nämäkin ongelmat syytä rekisteröidä ja hoitaa mahdollisimman nopeasti kuntoon.

Kaavateiden uusimista päästä päähän ei kannattane lähivuosina odottaa, vaikka tarvetta olisi. Isot remontit ovat väistämättä edessä, mutta pienten ongelmien korjaamista ei pitäisi jättää niitä odottamaan. Jos näin tapahtuu, samat kuopat ja paukamat koettelevat autoa ja takamusta ties kuinka kauan.

Hidaste ei ole sekään, että kirkonkylän liikenneolot nyt kehittyvät toivotulla tavalla kolmessa eri kohteessa. Koulutien paikanvaihto, kirkon risteyksen uusiminen ja kevyen liikenteen väylän rakentaminen kaupungin suuntaan ovat päinvastoin kimmokkeena muidenkin epäkohtien korjaamiselle.

Vähän jopa harmittaa nostaa näitä tieongelmia kerta toisensa jälkeen esille. Ne ovat kuitenkin asioita, joihin törmää päivästä ja vuodesta toiseen, ja joista saa hämmästelevää palautetta myös paikkakunnalla vierailevilta.

tarmo.nenonen@kotiseutu-uutiset.fi

P.S.
Liperin kirkonkylällä ja sen välittömässä läheisyydessä on meneillään yhtä aikaa kolme isohkoa tietyökohdetta. Niiden myötä syntyy liikenteessä myös turvallisuusriskejä, jotka on jokaisen liikkujan syytä ottaa huomioon. Tiealueella ja sen välittömässä läheisyydessä on poikkeuksellisen paljon toimintaa ja ylimääräistä liikettä. Tämä voi tuoda odottamattomia vaaratilanteita.
Alennetut nopeusrajoitukset on tehty suojamaan töissä olevia ja estämään yllättävien tilanteiden tuomat ongelmat. Nopeusrajoituksiin pitää suhtautua ehdottoman vakavasti. Rakentamiseen liittyvät hiekka- ja multakasat eivät ole myöskään lasten leikkipaikkoja.

Vastaa