Yleisönsuosio ratkaisee

Mökkiläisten merkitys Liperille on viime vuosien aikana tunnustettu muutenkin kuin kesämökkien lukumäärää laskemalla. Mökkiläistoimikunnan perustaminen oli valtakunnallisesti uusia uria aukovaa ja ohjattu järjestäytyminen on saanut myös ansaitsemaansa huomiota. Liperiä kuunnellaan nyt herkällä korvalla vapaa-ajan asukkaiden asioiden hoidossa.

Vaikka mökkiläistoimikunnalla on vain neuvoa antava rooli, sen sanalla on painoarvoa. Kaikesta päätellen toimikuntaan on valittu/sattunut henkilöitä, joilla on hyvä halu osoittaa työnsä tarpeellisuus ja saada jotain aikaan. Uusia ideoita kehitellään ja entisiä toteutetaan käytännön tasolla.

Tutjussa Saariston rannassa tiistai-iltana järjestetty mökkiläisten rantakala sai jo erinomaisen yleisösuosion. Autoja oli pienessä paikassa ongelmaksi asti. Pitkät jonot muikkusopalle ja kahville paljastivat viimeistään väen määrän ja tarjoilun arvostuksen. Se, että noin 400 mökkiläistä vaivautuu paikalle, kertoo erehtymätöntä kieltä heidän kiinnostuksestaan. Maaperä on otollinen, tekemistä ja optioita on olemassa – puolin ja toisin.

Tutjussa oli tarjolla hyödyllistä tietoa mukaanviemisiksi ja keskustelun pohjaksi. Käytännön yhteistyötä on mahdollista ja tarpeellista tiivistää kaikilla tahoilla.

Tulevana viikonvaihteena testartaan Liperissä, mitä on Suvisoutuviikonloppu ilman varsinaista suvisoutua. Onko liperiläisillä ja kesäasukkailla myötäsyntyinen halu kokoontua markkinatapahtumaan entiseen tapaan?

Jos ollaan aivan rehellisiä, alkuunkaan kaikki viime vuosina paikalle tulleet eivät ole tehneet sitä soudun vuoksi. Markkinahenki ja tuttujen tapaaminen ovat olleet päällimmäisiä yhteenliittäviä tekijöitä. Ja niitä on tarjolla nytkin.

Karelia-soudun rantautuminen perjantaina Liperiin on entiseen tapaan tuttu osa viikonloppua. Ja tarjoaahan paikallinen hiihtoseura lauantaina mahdollisuuden myös kilpasoutuun. Kun soutamalla pääsee vielä kala-apajille, on mahdollisuuksia lopulta runsasti.

Sillä, millaisen yleisönsuosion viikonloppu saa, saattaa olla ratkaiseva vaikutus siihen, mitä tulevaisuudessa on kesä-Liperissä tarjolla – vai onko mitään? Järjestäjät keräävät kokemuksia ja tekevät omat johtopäätöksensä. Liperin Taimi pitää nyt välivuotta ja seuraa sivusta, miten tapahtumat etenevät muiden hoidossa.

Liperissä ollaan tietyllä tavoin vedenjakajalla. Aivan niin kuin Rääkkylässä Kihauksen jäljiltä.

P.S.
Naisten pesäpallossa on tapahtumassa ihmeitä. Vielä vuosi sitten Viinijärven Urheilijain paikka ykkössarjassa ratkesi muilla keinoin kuin pelaamalla. Nyt joukkue kolkuttelee vuosien tauon jälkeen superpesiksen portteja.
Sarjan voittaja pääsee suoraan superpesikseen ja kaksi seuraavaa karsii noususta. Vaikka runkosarjan voitto onkin vielä ilmassa, on karsintapaikka jo varmistunut.
Menestys ja yleisönsuosio kulkevat käsi kädessä. Se on huomattu tänä kesänä Viinijärven kotiotteluissa, kun katsojamäärä on kivunnut uusille sataluvuille. Naispesäpalloilun aallonpohja Liperissä on ohitettu ja nyt eletään reipasta nousukautta.
Lauantaina on mahdollisuus antaa ViU:n tytöille oikein joukolla tukea kotiottelussa Kauhajokea vastaan. Kyseessä on runkosarjan päätösottelu Viinijärvellä.

tarmo.nenonen@kotiseutu-uutiset.fi

Vastaa