Enemmän palautetta, kiitos!

Tämä lehti on synnyttämässä 40. vuosikertaansa. Taakse jääneessä joulukuussa tuli 39 vuotta Kotiseutu-uutisia täyteen, joten varsinaisen juhlan aika on vajaan vuoden kuluttua.

Vaikka ensimmäiset vaiheet mahtoivat olla sitä synnyttämistä lähes sanan varsinaisessa merkityksessä, vaatii lehti nytkin tekijänsä, tekijät ideansa, tuote lukijansa ja talous ilmoittajansa.

Kotiseutu-uutiset on kulkenut aikansa uuden tekniikan käyttäjien eturivissä. Sivujen sähköinen siirto kirjapainoon aloitettiin jo 1980-luvun loppuvuosina, nyt valmiiksi Liperissä taitetut sivut hujahtavat painoon muutamassa minuutissa. Ulkoasun uudistus tapahtui toissa vuonna ja viime syksynä aloitettiin sivujen teko uusin ohjelmin.

Paikallislehden tärkeimmät tiedot, terävimmät uutiset, tuoreimmat kannanotot ja kaivatuimmat valokuvat (pieni osa niistä) ilmestyvät myös lehden web-sivuilla. Sieltä saa kätevästi yhteyden myös toimitukseen ja konttoriin päin. Sivut on juuri uusittu ja niihin kannattaa tuoreeltaan tutustua.

Ensimmäisestä numerosta näihin päiviin Kotiseutu-uutiset on säilyttänyt paikallisuutensa ja etsinyt sivujensa sisällön Liperin ja Rääkkylän uutisista, tapahtumista, kuulumisista ja ihmisistä. Paikallislehdellä on tässä oma roolinsa, joka toimii myös nykyisenä internet-aikana. Eikä sille ole jatkossakaan nähtävissä korvaajaa.

Se, mitä paikallislehden tekijänä on jäänyt jonkin verran kaipaamaan, on lukijoiden osallistuminen keskusteluun lehden palstoilla. Palautettakin tulee harvemmin kuin toivoisi; ei kuulu kiukun parahduksia eikä innostuksen inahduksia, vaikka esimerkiksi tämän palstan alle on laitettu osoite lähinnä sitä varten.

Keskusteleva, kiitoksia ja/tai moitteita jakava, toiveita ja aloitteita esittävä Yleisöltä -osasto on lehden sisällön suola. Kannanottojen lähettäminen sujuu entistä kätevämmin esimerkiksi web-sivujen kautta. Toki normaali posti kulkee entiseen tapaan ja lyhyet pätkät voidaan rekisteröidä puhelimitse.

Osoitteessa kotsari.vinkki@pp.inet.fi suorastaan janotaan ideoita, ihmetyksiä ja jutunaiheita. Tie web-sivuille löytyy näppäilemällä internet-sivulle http://kotiseutu-uutiset.fi (tai .com).

Me täällä toimituksessa pyrimme rakentamaan mahdollisimman mielenkiintoista ja läheistä paikallislehteä, tätä 40. Kotiseutu-uutisten vuosikertaa. Tulkaa tekin, lukijamme, mukaan entistä aktiivisemmin omilla teksteillä ja kannanotoilla.

Tehdään yhdessä hyvä vuosikerta!

Vastaa