Onhan se kiva olla töissä

Kesällä on kiva olla töissä, tuumasi taannoin yksi Liperin kunnan työntekijöistä. Toimittajana en voi olla kuin samaa mieltä: leppoisenlämpiminä kesäpäivinä on todellakin mukavampi tepastella taivasalla lehtiö kourassa ja kamera kaulassa kuin pakkasen ja viiman viilentäminä talvikuukausina. Ei tarvitse raapata auton akkunoita ankkajäästä juttukeikalle lähtiessään. Sormet eivät tunnu paleltuvan muistiinpanoja raapustaessa. Ja haastateltavillakin on harvemmin hirmuinen kiire minne tahansa sisälle ja lämpimään.

Suvikuukausina paikallislehtien toimittajia viedään jos jonkinmoisiin kinkereihin. On mökkiläistapahtumia, luokkakokouksia, pesäpallopelejä ja ainakin yksi kansanmusiikkifestivaali. Kesäasukkaat rantautuvat Liperin ja Rääkkylän raiteille ja veneilijät kansoittavat satamakahviloita. Sellainenkin harvinaisuus kuin turisti saattaa todistetusti tulla vastaan torin kulmalla. Raportoitavaa siis riittää.

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Vastaa