Puusepänliike Viinijärvelle

”Sitä tuli jo kouluaikana mieleen, että jos vaikka oman yrityksen…”. Näin sanoi Hannu Forsberg, jota Kotiseutu-uutiset haastatteli uuden puusepänverstaan pystyyn panon johdosta vuonna 1982. Hannu valmistui puusepäksi edellisenä keväänä ja laittoi pian jo oman yrityksen käyntiin. Aluksi yritys toimi Polvijärvellä, mutta lyhyiden vuokra-aikojen takia Hannu siirtyi työskentelemään Viinijärvelle. Sieltä löytyi juuri sopiva halli verstaalle.

”Tämä on näin yhden miehen yritykselle aivan sopiva”, totesi Hannu. ”Tilaa on riittävästi, ja alkuaankin tämä on suunniteltu puutöitä ajatellen.” Hannu suoritti kotiteollisuuskoulun 2-vuotisen puulinjan, josta hän valmistui penkkipuusepäksi.

Hannu kertoi yrityksen toimivan asiakkaiden tilauksen mukaan. Lähes kaikkea hän oli valmis tekemään, mieluiten kuitenkin huonekaluja. Asiakas sai tuoda omat aineensa ja tilata niistä, tai sitten voitiin käyttää yrityksen puutavaroita.

Tavoitteena oli Hannun mukaan tehdä yksilöllinen kestävä tuote, joka laadullaan kilpailee huonekaluliikkeiden tuotteiden kanssa.

”Kannattaa myös laskea, kumpi lopulta on halvempaa, kuluttaa päiväkausia etsimiseen kaupungin suurissa halleissa vaiko tilata lyhyellä toimitusajalla puusepältä juuri mieleinen tuote”, hän painotti. Hannu kertoi suunnitelleensa jonkin oman kotiteollisen tuotteen valmistuksen aloittamista. Se kuitenkin riippui tilaustöiden määrästä.

Jalo Hartikainen, kirjoittaja on ollut Kotiseutu-uutisissa tet-harjoittelussa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *