Viinijärven Urheilijat kohtaa Joensuun Mailan välierissä

Viinijärven Urheilijat jäi pesäpallon naisten suomensarjan itälohkossa runkosarjan kakkoseksi. Sarjan voitti vain yhden pisteen erolla Kannuksen Ura.

Itälohkon välieräparissa ViU saa vastaansa kotikentällä Joensuun Mailan, joka oli runkosarjassa kolmas. Ensimmäinen peli pelataan tänään keskiviikkona Viinijärvellä ja toinen lauantaina Joensuussa. Jatkoon Kannusta tai Haapajärveä vastaan pääsee kahdella voitolla.
– Tavoitteena on edelleen nousu Ykköseen. Paikallispeli JoMa:a vastaan on aina oma juttunsa, mutta yritetään katkaista välierä kahdella voitolla. Lohkofinaali alkaa jo seuraavana viikonloppuna, valmentaja Marko Huhtanen kertoo.
Huhtanen toteaa, että joukkue sai selätettyä runkosarjan loppupuolella huonon vaihteen, joka johtui kokeiluista ja muutamista sairastumisista sekä yhteisharjoittelun väliaikaisesta niukkuudesta.
– Pääsemme jatkopeleihin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, Huhtanen sanoo.
Suomensarjassa on neljä lohkoa, joiden lyöjäkuningatar oli ViU:n Jenna Storhammar. Hän löi kolme kunnaria ja 54 tavallista juoksua. Toisissa lohkoissa pelattiin kuusitoista peliä, kun itälohkossa pelejä kertyi neljätoista.