”Rääkkylän asukkaat eivät ole vain potilaita, vaan aktiivisia kuntalaisia, jotka haluavat vaikuttaa”

Rääkkylän vanhusneuvosto ja useat paikalliset yhdistykset ovat kirjanneet oman lausuntonsa Pohjois-Karjalan sote-palveluiden tulevaisuuden suunnitelmiin. Suunnitelmien mukaan Rääkkylässä olisi tulevaisuudessa hyvin vähän terveyspalveluja.

Rääkkyläläistahot huomioivat, että yhdenvertaisuus ei ole tasapäistämistä. Erilaisilla alueilla on erilaisia tarpeita. Rääkkylässä lähes puolet asukkaista on yli 65-vuotiaita ja kunnan asukkaat ovat maakunnan pienituloisimpia.

– Rääkkylän julkiset liikennepalvelut eivät toimi. Autottomat eivät pääse palvelujen piiriin, lausunnossa huomioidaan.

Rääkkylään halutaan edelleen toimiva terveyskeskus, minkä huomioidaan vähentävän hyvinvointialueen muuta kuormitusta. Sote-kiinteistöt ovat pitäjässä hyvässä kunnossa lausunnon mukaan.

Pohjois-Karjalan hyvinvointialue Siun soten palvelustrategialuonnoksesta ja palveluverkkosuunnitelmista tulee jättää lausunto viimeistään 16. toukokuuta. Lausunnossa muistutetaan, että rääkkyläläiset ovat aktiivisia vaikuttajia.

Lausunnon ovat allekirjoittaneet Raili Makkonen Rääkkylän vanhusneuvostosta, Tuula Hirvonen Rääkkylän Sydänyhdistyksestä, Pertti Häkkinen Rääkkylän Eläkeliitosta, Raija Venäläinen Kristillisesta eläkeyhdistyksestä, Mikko Hirvonen Rääkkylän Eläkkeensaajista, Marjukka Konttinen-Lappalainen Rääkkylän asukasyhdistyksestä ja SPR Rääkkylän yhdistyksestä, Marja-Liisa Lamminsalo Keski-Karjalan vammaisneuvostosta ja Vesa Mononen Keski-Karjalan Invalideista.

Vastaa