Kunta avustaa järjestöjen lisäksi yrityksiä

Liperin kunta solmii järjestöjen kanssa yhteistyösopimuksia näin alkuvuodesta yhteensä 43 450 euron edestä. Kunnanhallitus päätti helmikuun kokouksessaan näkyvyyteen ja kumppanuuksiin liittyvistä euroista. Suurin osa tahosta sai pienemmän summan kuin haki.

Suurimman yhteistyörahan 7000 euroa saa Liperin Leipäpäivä ry, joka järjestää sekä Vappu-tapahtuman että Leipäpäivä-tapahtuman.

Liperin Elämystapahtumat ry saa 5000 euroa. Yhdistys on viime vuosina rakentanut perinne- ja autotapahtumien kokonaisuuksia Kirkkolahden rannalle myllymiljööseen.

Tutuksi tullutta Suvi soi Liperissä -konserttisarjan tuotantoa tuetaan 2200 eurolla.

Pienten koulu ry:n toimintoihin suunnataan 1500 euroa. Konsertin avulla nuorten harrastustoiminnalle euroja kokoava Liperin Lykkyä ry saa kunnalta 1000 euroa. Tonnin saa myös Liperin Matkailuyhdistys ry, joka osallistuu matkailumessuille.

Urheiluseuroista Joensuun Urheiluautoilijoiden yhteistyösopimus on 3000 euroa, Ylämyllyn Yllätyksen 2300 euroa arvoinen, Viinijärven Urheilijoiden 2000 euron arvoinen, Liperin Hiihtoseuran 1800 euroa, Liperin Urheilukalastajien 1000 euroa, Liperi Volleyn 800 euroa, Liperin Taimen suunnistajien 800 euroa ja SBS Jekun 800 euroa. Tonnin tuen sai Liperin Hevosystäväinseura ry, joka täyttää 100 vuotta.

Useat järjestöt saivat pienempiä summia tukea. Esimerkiksi Liperin Laulu ry:n tuki on 700 euroa, Liperin Lavatanssijat ry:n 600 euroa ja Runo- ja laulumaailma ry:n 600 euroa.

Yhdistysten lisäksi kunta myönsi 1000 euroa tukea myös esimerkiksi Studio Korennolle, joka järjestää biljardi-kilpailun maaliskuun alussa. Puromäen Puutarha sai 800 euroa tapahtumien ja toimintojen järjestämiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *