Movetec Oy on ostanut Liperissä toimivan Kaptas Oy:n

Kansainväliseen Addtech-konserniin kuuluva Movetec Oy on ostanut Liperissä toimivan Kaptas Oy:n. Yrityskauppa vahvistaa Kaptaksen asemaa tilanteessa, jossa yhtiö hakee kasvua kansainvälisiltä markkinoilta.

Vuonna 1988 perustetun Oy Movetec Ab:n pääkonttori on Vantaalla ja sen palveluksessa on 42 henkilöä. Maaliskuussa päättyneellä tilikaudella yhtiön liikevaihto oli noin 28,5 miljoonaa euroa.

Pertti Tykkyläinen ja Kari Sinkkonen perustivat Kaptaksen vuonna 2007. Ennen yrittäjyyttä miehet ehtivät toimia pienkappaleiden kokoonpanoon liittyvissä tehtävissä yli 20 vuotta kumpikin. Työhistoriaa yhdisti Perlos ja vahva näkemys automaation välttämättömyydestä.

Maaliskuussa päättyneellä tilikaudella Kaptaksen liikevaihto oli noin 4 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 27 henkilöä. Nyt toteutetun yrityskaupan myötä Kaptaksen työntekijät siirtyvät uuden omistajan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Pertti Tykkyläinen jatkaa Kaptaksen toimitusjohtajana ja Kari Sinkkonen yhtiön tuotantojohtajana.

Kaptaksen vakuuttavaa automaatio-osaamista

Movetec Oy:n hallituksen puheenjohtaja Markku Suominen sanoo Kaptaksen soveltuvan erinomaisesti osaksi Addtech-konsernia, jonka strategiana on hyödyntää itsenäisten konserniyhtiöiden osaamista. Konserniyhtiöt operoivat nyt jo yhteensä 20 eri maassa.

– Kaptas on ollut pitkään Movetecin asiakkaana. Yrityskulttuuri, tavoitteet ja tekemisen laatu ovat tulleet meille hyvin tutuiksi. Arvostamme sitä osaamista, jolla Kaptas on onnistunut palvelemaan isoja kansainvälisiä asiakkaita ja luomaan pitkäaikaisia asiakassuhteita niin Joensuun seudulla, valtakunnallisesti kuin kansainvälisestikin, Suominen toteaa.

Lisäarvoa asiakkaille

Kaptas muutti vuonna 2010 Joensuusta uuteen tehtaaseen Liperin Ylämyllylle. Vuoden 2012 lopulla yhtiö julkisti lääketeollisuuden tuotannon ainutlaatuisen uuden konseptin. Skaalautuva ja kustannustehokas konsepti toi yhtiölle merkittäviä lääketeollisuuden asiakkuuksia. Yhtiön liikevaihdosta noin puolet muodostuu medical-sektorista. Muita asiakastoimialoja ovat elintarvikkeet sekä muovi ja metalli.

– Olemme kuluneiden vuosien aikana oppineet tekemään yhteistyötä merkittävien, itseämme paljon isompien asiakkaiden kanssa. Nyt tehty yrityskauppa mahdollistaa jatkossa panostamisen kehityshankkeisiin, joihin rahkeemme eivät aiemmin ole riittäneet. Kyse on lisäarvon tuottamisesta asiakkaillemme, Kaptaksen toimitusjohtaja Pertti Tykkyläinen kertoo.

Kun Kaptas vuonna 2007 aloitti toimintansa, yrityksen tärkein viesti suomalaiselle teollisuudelle oli tuotannon tehostamisen tärkeys ja automaation alati kasvava merkitys. Vuosien mittaan viesti on yhä vahvistunut.

– Automaatio on todellinen mahdollisuus eri toimialoilla ja myös erikokoisissa yrityksissä – eritoten teollisuudessa, tieto- ja palvelutyössä myös pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Automaation ansiosta työvoiman halpuus ei enää ratkaise tehtaan sijoituspaikkaa. Sen sijaan vaakakupissa painavat osaaminen, laatu, tuotannon joustavuus, toimitusajat, toimintaympäristön turvallisuus, tutkimus ja tuotekehitys – kaikki sellainen, jolle suomalaisella teknologiaosaamisella on yllin kyllin annettavaa, Kaptaksen tuotantojohtaja Kari Sinkkonen painottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *