Metsämiehet veden varassa Liperissä

Kolme henkilöä joutui veden varaan veneen upottua sunnuntaina Liperissä Paksuniemen edustalla.

Onnettomuus sattui, kun hirvimetsällä ollut porukka lastasi kaadetun hirven veneeseen tarkoituksenaan kuljettaa saalis saaresta mantereelle. Veneen kyytiin nousi myös metsästysseurueen kolme jäsentä. Vesimatkan aikana veneen keulasta tuli vettä veneeseen, jolloin vene alkoi upota.

Metsästäjät ehtivät ilmoittaa tapahtuneesta hätäkeskukseen ennen joutumistaan veden varaan. Vene täyttyi vedestä kaatuen lopulta ympäri.

Metsästysseurueen jäsen, joka oli veneillyt edeltä mantereelle, alkoi kaivata tovereitaan. Hän havaitsi kiikareilla henkilöt veden varassa noin 600 metrin päässä rannasta. Ripeästi toiminut henkilö meni veneellä tapahtumapaikalle ja pelasti vedenvarassa olleet henkilöt kuljettaen heidät rantaan.

Vesimatkalla mukana ollut hirvi jäi kellumaan veteen, josta muu metsästysseurue sen otti talteen.

Henkilöt ehtivät olla vedenvarassa arviolta 15 minuutin ajan. Kaksi vedenvarassa ollutta henkilöä oli varustautunut paukkuliiveillä ja yksi pelastusliiveillä. Värikkäät paukku- ja pelastusliivit helpottivat henkilöiden havaitsemista kiikareilla veden pinnalta – pelastustoiminnan johtajan arvion mukaan paukku- ja pelastusliivien käyttö pelasti henkilöt.

Pelastuslaitoksen yksikkö meni paikalle selvittäen tilanteen kulun ja ohjasi vedenvarassa olleet henkilöt ensihoidon tarkastettavaksi. Kaikki veden varassa olleet henkilöt olivat kylmissään, mutta ensitietojen perusteella eivät loukkaantuneet vakavasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *