Sähkölinja ja sähköt poikki

Sähkölinja katkesi eilen illalla Atsinlammentien varressa Liperissä. Metsäkoneen kujettaja oli siirtämässä puita ajokoneella hakkuutyömaalta pinolle, kun inhimillisen virheen seurauksena koneen puomi oli jäänyt ylös niin, että se osui työmaa-alueen läpi kulkeneeseen sähköjohtoon. Sähköjohto meni poikki ja putosi maahan metsäkoneen lähettyville.

Metsäkoneenkuljettaja teki asiasta ilmoituksen hätäkeskukseen, ja paikalle hälytettiin pelastuslaitos sekä sähköyhtiön edustaja. Kuljettajaa ohjeistettiin olemaan ohjaamossa niin kauan, kunnes tilanne saatiin varmistettua ja sähköt poikki maahan pudonneesta johdosta. Kuljettaja oli kitenkin ennen pelastulaitoksen ja sähköyhtiön paikalletuloa omatoimisesti päässyt pois ohjaamosta, eikä loukkaantunut tilanteessa.

Pelastuslaitoksen Viinijärven yksikkö tarkisti kuljettajan kunnon ja varmisti  mahdollisen vaara-alueen kunnes sähköyhtiön asentaja katkaisi sähkön vaurioituneesta johdosta.

Tapahtuman seurauksena Atsinlammen tien varressa on usieta taloja sähköttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *