Puuston lumikuormat ennakoivat sähkökatkoja

PKS Sähkönsiirto pyytää asiakkaita varautumaan sähkökatkoihin viikonlopun ja maanantain aikana. Säätietojen mukaan lauantai-illan ja sunnuntain aikana tulee räntäsateita ja lämpötila pysyttelee nollan tuntumassa. Märkä lumi lisää jo ennestään raskasta kuormaa puiden oksilla ja latvuksissa ja aiheuttaa suurella todennäköisyydellä ongelmia sähkönjakeluun. Puuston puhdistuminen lumesta vaatisi useamman päivän plussakelejä.

– Tilanne on nyt sellainen, että pienempikin sademäärä voi aiheuttaa jopa laajoja katkoja, jos puissa oleva kokonaislumimäärä vettyy lämpötilan noustessa nollan tienoille. Olemmekin jo varanneet henkilöstöä ja metsäpalvelu-urakoitsijoita viikonlopun häiriötilanteiden hoitamista varten, käyttöpalveluvastaava Matti Pesonen kertoo PKS Sähkönsiirron tiedotteessa.

Puiden lumitilanne on hankaloitunut koko alkuvuoden ajan. PKS Sähkönsiirto aloitti ennakoivan vianeston jo vuodenvaihteessa, josta lähtien linjoja on tarkastettu helikopterilennoilla. Havaintoja linjoille kallistuneista puista on tullut runsaasti eri puolilta Pohjois-Karjalaa.

– Sähkönjakelua uhkaavia puita on poistettu runsaasti ja työ jatkuu edelleen. Mutta nyt viikonloppuna keskitämme kaikki voimavaramme vikojen korjaukseen. Muistutuksena vielä tärkeä asia, että jos näet johtoihin kallistuneen puun, niin sitä ei saa koskea eikä itse raivata, sillä se on turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä, Pesonen muistuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *