Kun bensamittariin avain jäi – ja muita rikostapauksia

”Kirveellä uhkailu vei vankeuteen”, otsikoitiin Kotiseutu-uutisissa päivälleen kolmekymmentä vuotta sitten. Artikkelissa kerrottiin Liperissä pidetyistä käräjistä, joiden tiimellyksessä oli ruodittu mitä moninaisempia rikostapauksia.

Otsikolla viitattiin vantaalaisen nuoren miehen saamaan kakkuun. Pääkaupunkiseudulla asusteleva herra tuomittiin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta kuudeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Hän kun oli uhkaillut poliisia kirveellä Tutjunniemessä.

Sakkotuomion arvoisesti oli puolestaan kunnostautunut paikallista osaamista edustava mieskaksikko: ”Sakkoja kahdelle henkilölle toi bensiinin anastaminen viime kesäkuussa. Viinijärven keskustassa olleeseen bensamittariin oli jäänyt avain ja polttoainetta anastettiin kaikkiaan yli 6000 markan arvosta. Kaikkia tekijöitä ei saatu kiinni, joten polttoainetta saatiin takaisin vain noin 1300 arvosta. Viinijärveläinen nuori mies sai jatketusta varkaudesta 40 päiväsakkoa ja ylämyllyläinen 30 päiväsakkoa. He olivat luovuttaneet polttoainetta edelleen viinijärveläiselle naiselle, joka sai varastetun tavaran kätkemisestä kymmenen päiväsakkoa”, paikallislehdessä kerrottiin.

Käräjillä langetettiin tuomiot myös lukuisille rattijuopoille, varkauksiin ja näpistyksiin syyllistyneelle taparikolliselle sekä maanviljelijälle, joka hutki toveriaan puukepillä. Keski-ikäinen lappeenrantalaisnainen jäi sitä vastoin tuomiotta. ”Oikeus katsoi hänen olleen tekoa tehdessään ymmärrystä vailla. Nainen anasti lompakon viime heinäkuussa eräältä potilaalta Liperin terveyskeskuksessa”, artikkelissa todettiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *